Back Back Nieuws

Voormalig topsporters doen Sportmonologen in theater

28 april 2015
Na een succesvolle reeks voorstellingen op De Parade in 2014 verhuist de Sportmonologen naar De Kleine Komedie. Ex-topsporters als Erben Wennemars, Maarten van der Weijden, Esther Vergeer en Hans van Breukelen gaan in een avondvullend programma een theatrale confrontatie aan met het publiek en vertellen hun persoonlijke verhaal in een intieme setting.

Sportmonologen
Sportmonologen is een theatervoorstelling waarin voormalig topsporters ieder een monoloog van 15 minuten houdt over zijn of haar leven. Over falen, groots presteren, overwinnen en omgaan met diepe teleurstellingen. Op deze manier worden bijzondere verhalen die schuilgaan achter sporters en hun prestaties op een unieke wijze gedeeld met een nieuw publiek. In De Kleine Komedie komen iedere avond zes sporters aan het woord. Oud-schaatser Mark Tuitert: ‘Spelen voor een live publiek is bijna net zo spannend als een wedstrijd. Spannend en heerlijk tegelijk.’

De pers over Sportmonologen op De Parade
Sportmonologen ontving lovende recensies over de voorstellingen op de Parade. Het AD
schreef: ‘De Sportmonologen op de Parade vol pijn, emotie en drama’ en stond in Het
Parool: ‘Zelfs een purist zal moeten erkennen dat sommige nieuwigheden heel geslaagd
zijn.’ en ‘Vrolijk, ontspannen en inspirerend.’

Line-up voormalig topsporters
De volgende oud-topsporters houden een monoloog: Maarten van der Weijden, Hans van Breukelen, Esther Vergeer, Erben Wennemars, Rory de Groot, Jan Ykema (zaterdag 2 mei), Pedro van Raamsdonk, Björn van der Doelen, Floris Evers, Jesse Mahieu, Edwin van Calker en Mark Tuitert (woensdag 6 mei).

Data en kaarten bestellen
Sportmonologen is voor het eerst te zien in theater De Kleine Komedie op zaterdag 2 mei 2015. Op woensdag 6 mei 2015 is de tweede avond met nieuwe voormalige topsporters. Op iedere avond houden zes ex-topsporters een monoloog. Kijk voor de actuele line-up en het bestellen van kaarten (tussen €10,- en €25,-) op de website van De Kleine Komedie.

Foto: Mark Tuitert
Fotograaf: Jorrit Lousberg 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!