Voormalig Postkantoor Coolsingel hart Rotterdam Architectuur MaandVoormalig Postkantoor Coolsingel hart Rotterdam Architectuur Maand
Back Back Nieuws

Voormalig Postkantoor Coolsingel hart Rotterdam Architectuur Maand

06 mei 2019

Het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel transformeert van 24 mei tot en met 16 juni, tot hét centrale punt voor Rotterdamse architectuur. Speciaal tijdens De Rotterdam Architectuur Maand opent het monumentale gebouw nog één keer haar deuren voor het publiek, voordat het wordt getransformeerd tot een mixed-use complex met twee majestueuze, overdekte pleinen, hotel, restaurants, café's en winkels.

'We zijn erg enthousiast dat Omnam Group een gastvrij podium biedt aan de Rotterdam Architectuur Maand door de deuren te openen van het voormalige Postkantoor. POST Podium is niet alleen een prachtig festivalhart, het biedt het publiek ook de kans om het iconische gebouw nog een laatste keer te bezoeken, voordat het wordt getransformeerd. Ook voor de komende edities hebben we de ambitie om steeds een spannende locatie te tonen als kloppend hart van het festival,' aldus Heleen Hulshof (Rotterdam Festivals) en Barbara Luns (AIR), samen met Rotterdam Partners en OMI (Office for Metropolitan Information) initiators van Rotterdam Architectuur Maand.

Maquettes Coolsingel, Feyenoord en meer...

Post Podium huisvest een uitgebreid architectuurprogramma en toont maquettes van ontwikkelingen als Feyenoord City, Hart van Zuid, de Coolsingel en de Rijnhaven. Ook kun je er leren over de ambities voor het POST zelf: Rotterdams erfgoed met internationale allure.

David Zisser, CEO & Founder, Omnam Group: 'We kunnen niet wachten om dit Rotterdamse monument, na meer dan twee jaar van uiterst grondig onderzoek en ontwikkeling in nauwe samenwerking met partners uit de stad, op het hoogste niveau te renoveren en opnieuw open te stellen als publiek gebouw voor de stad. Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand laten wij het publiek graag kennismaken met onze plannen en bieden we de gelegenheid om het gebouw nog een laatste keer te bezoeken in de huidige staat. We zien ernaar uit iedereen te verwelkomen bij POST!'

POST Podium is tijdens de Rotterdam Architectuur Maand op doordeweekse avonden en in de weekenden geopend en, buiten de events die er plaatsvinden, gratis te bezoeken.

24 mei: Opening door Eran Chen en Kees Kaan

De Rotterdam Architectuur Maand start op vrijdagavond 24 mei, 20.00 uur, met een openingslezing door Eran Chen (ODA architecture, New York). Chen geeft als architect, samen met het Haagse bureau Braaksma & Roos, vorm aan de transformatie van POST. Met zijn lezing gaat hij in op hoogwaardige 'adaptieve' herbestemming van gebouwen met een grote variatie aan functies. Een belangrijke opgave voor de toekomst van binnensteden over de gehele wereld. Hij gaat hierover in gesprek met de supervisor van de Rotterdamse binnenstad Kees Kaan (Kaan Architecten).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!