Back Back Nieuws

Voorbereidingen Giro Gelderland in volle gang

07 januari 2016
De start van de 99e Giro d’Italia vindt plaats op 6 mei 2016 in Gelderland. De voorbereidingen voor de organisatie van deze wielerbelevenis dwars door Gelderland, startte afgelopen zomer.

Zes evenementen in één
Simone Richardson werd door de Gemeente Gelderland aangesteld als Projectdirecteur voor de Giro Gelderland 2016. Met vijf interne klanten; de gemeenten Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem, de Provincie Gelderland en de Italiaanse organisatie RCS, organiseert zij maar liefst zes evenementen in één. Het kick-off evenement op 28 januari aanstaande, de Giro toertocht op 1 mei, de ploegenpresentatie op 5 mei op het marktplein in Apeldoorn en de eerste drie etappes op 6, 7 en 8 mei.

Hospitality in Gelderland
Bij het opzetten van het projectplan raakte ATPI Sports Events betrokken. Ernst Kalbfleisch bood afgelopen zomer zijn hulp aan, die uiteindelijk werd aangepakt. ‘We hebben ons netwerk ingezet om te proberen sponsoren aan het evenement te verbinden en een basis te leggen voor een commercieel plan. Daarnaast hebben we strategisch meegedacht over de invulling van hospitality en samen met Giro Gelderland dit aanbod geformeerd, dat wij nu ook namens de organisatie mogen verkopen. Kort gezegd: een unieke topsportbelevenis dichtbij huis waar gasten dit voorjaar met dierbare relaties heen kunnen.’

Learnings Grand Départ
De start van de Tour de France in Utrecht afgelopen jaar heeft veel overeenkomsten met de ‘Big Start’ in Gelderland dit jaar. Belangrijke aspecten, zoals optimale beleving op meerdere plekken in de stad (en rondom de startlocatie) en het bewaken van eenvoud en kwaliteit staan centraal bij het opzetten van het hospitalityplan. Dus het liefst niet één punt langs het parcours, maar meerdere zichtpunten en belevingen rondom de start. Van de teambussen tot het warm rijden en van de reclamekaravaan tot het daadwerkelijk meemaken van het startschot en de eerste honderden meters daarna. Dat gecombineerd met de mooiste plaatsen langs de route (o.a. de Loolaan voor Paleis het Loo), een warm ontvangst, heerlijk eten, Italiaanse kwaliteit en een perfecte netwerkmogelijkheid, zorgen voor een geweldige middag. Kalbfleisch: ‘We beseffen dat de Giro voor sommigen als etappekoers wellicht net wat minder aanzien heeft dan de Tour, maar de benaderbaarheid, het deelnemersveld, de Italiaanse flair en absolute topsport in eigen land is uniek.’

Highlights van de Big Start
Het resultaat van de voorbereidingsfase is de brochure, met daarin het hospitality aanbod voor de evenementen tijdens de Big Start van de Giro d’Italia. Twee highlights volgens Ernst: ‘‘De eerste etappe is de tijdrit dwars door Apeldoorn. Het is spectaculair om dit in en rond sportpaleis Omnisport mee te maken. Vergeet ook zeker de hectiek bij de teambussen en de warming-up van de coureurs niet. In een olympisch jaar is goed mogelijk dat bijvoorbeeld favorieten als Tom Dumoulin aan de start verschijnen. De derde etappe kent daarnaast een zeer bijzondere hospitalitylocatie vlak voor de finish met bovendien een speciaal programma en prachtig hoog terras, het Musis Sacrum Theater in Arnhem.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!