Back Back Nieuws

Voorbereiding A'dam Dakar Challenge

01 oktober 2007
De vierde editie van de Amsterdam Dakar Challenge treft de laatste voorbereidingen om op zaterdag 6 oktober de gepimpte barrels te showen in het Rotterdamse zand. Het vindt plaats op de Maasvlakte bij Rotterdam, waar de laatste organisatorische dingen worden geregeld maar vooral wordt getest wat de barrels wel of juist niet kunnen.

Teams starten op zaterdag 27 oktober, 3 november, 17 november en 16 februari (2008). Op het programma van zaterdag 6 oktober staat onder meer off-road rijden, laatste briefing aan teams door organisatie, regelen van visumaanvraag Mauritanië en meet&greet van de teams onderling. Bij het geluid van brullende motoren en de muziek van DJ Jeroen belooft het een geweldige dag te worden.

Zowel teams als stichtingen kijken uit naar de start van deze Challenge, die in de afgelopen jaren al 1.8 miljoen euro voor talrijke projecten heeft opgebracht. Dit jaar wordt het goede doel niet alleen gesteund door het veilen van de auto’s, maar is ook de Adopt A Hero actie geïntroduceerd. In ruil voor een bijdrage krijgen sponsors een eigen Adopt A Hero sticker op de auto.

Dit jaar voor het eerst hebben teams de mogelijkheid om te kiezen voor een Double Extreme, pittige routes voor 4x4’s in zowel Marokko als Mauritanië. De Amsterdam Dakar Challenge is gestart in 2003 en is een initiatief van Arthur Verheijen. Inmiddels werkt een enthousiaste groep medewerkers full time aan dit project. Het is een combinatie van een ideëel initiatief, een knipoog naar de ‘Le Dakar’ en het verwezenlijken van een ‘jongensdroom’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!