Voor een tientje naar het theater in FlintVoor een tientje naar het theater in Flint
Back Back Nieuws

Voor een tientje naar het theater in Flint

20 november 2019

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Tijdens deze feestelijke dagen kan het publiek voor een tientje naar een voorstelling. Meer dan tachtig theaters in heel Nederland doen van 24 tot en met 26 januari 2020 mee. Er is dus altijd een theater in de buurt waar je een fantastische voorstelling kunt zien voor een tientje. Het theaterprogramma in dit weekend is inmiddels bekend. Bezoekers kunnen genieten van allerlei theatervormen. Zo zijn er in Flint de volgende voorstellingen te zien: Cabarestafette, De Toverfluit, Kamermuziek Ensemble Nederland en de Top 2000 Live.

Cabarestafette

Tijdens de ‘Cabarestafette’ betreden drie nieuwe talenten het podium. Elk met een geheel eigen stijl. De deelnemers zijn vaak winnaars van verschillende cabaretfestivals. De Cabarestafette geeft hen de kans om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen. Wie jong, bruisend cabarettalent wil ontdekken, komt naar de Cabarestafette.

De Toverfluit (7+)

De Toverfluit is een spannende, sprookjesachtige opera. Het is de allerbekendste ter wereld. Silbersee en De Toneelmakerij maken nu samen, speciaal voor iedereen vanaf 7 jaar, een nieuwe versie. Deze Toverfluit speelt zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. 

Kamermuziek Ensemble Nederland

Kamermuziek Ensemble Nederland bestaat uit de bijzondere combinatie viool, klarinet, cello en harp. Kamermuziek Ensemble Nederland heeft als doelstelling om op een hoog niveau kamermuziek op een toegankelijke manier te brengen, een goede mix van bekend en minder bekend repertoire. 

Top 2000 Live

20 jaar na de eerste uitzending op Radio 2, zorgt de Top 2000 Live Band opnieuw voor een te gek muzikaal feest in het theater. Een nieuwe setlijst, die uit zijn voegen barst van herkenbare songs, laat je het ultieme Top 2000 gevoel live beleven. 

Breed gedragen initiatief

Gezamenlijk initiatief Het Nationaal Theaterweekend is een voorstel van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Nationaal Theater Fonds en hoofdpartner Bankgiroloterij dat wordt gedragen door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP). Kaarten voor het theaterweekend in Flint zijn 24 uur per dag op www.flint.nl/theaterweekend te bestellen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!