Voor een event met natuurlijke klasse ga je naar het WICCVoor een event met natuurlijke klasse ga je naar het WICC
Back Back Locaties

Voor een event met natuurlijke klasse ga je naar het WICC

05 februari 2019

Hoe krijgen ze het voor elkaar? Binnen een jaar heeft het team van WICC een evenementen- en congrescentrum op weten te tuigen dat ertoe doet. Aan de rand van het centrum van Wageningen proef je hier de groene en internationale sfeer die deze oude studentenstad kenmerkt. Meteen in het eerste halfjaar stromen de reserveringen binnen. Wat maakt het WICC zo bijzonder?

Groener dan groen wordt het niet: als je aankomt bij het WICC dan zie en ruik je mooie planten. Veel planten. Hierdoor en door het gebruik van natuurlijke, rustige kleuren en het vele daglicht, ervaar je dit grote congrescentrum als warm en huiselijk. En bijzonder stijlvol. Dat Jessica de Groot, de nieuwe eigenaar, jarenlang de rechterhand was van Jan de Bouvrie, de gehele styling heeft verzorgd, zie je duidelijk terug. Elke ruimte is harmonieus, smaakvol, huiselijk én gebruiksvriendelijk ingericht.

 • Entree
  Entree
 • Restaurant Lounge
  Restaurant Lounge
 • Haakzaal
  Haakzaal
 • Peppelzaal
  Peppelzaal
 • Loft
  Loft
 • Twin Deluxe Room
  Twin Deluxe Room
 • Lounge
  Lounge
 • Terras
  Terras

Rechterhand van Jan de Bouvrie

Je kunt bij het WICC spreken van een complete metamorfose. Nadat het congrescentrum - voorheen het Hof van Wageningen - failliet ging, namen Jessica en Steff de Groot het roer over. Ze zetten een compleet andere koers in. Zo haalden ze de oude band met de universiteit weer aan. Nadat ze met afgevaardigden daarvan en andere toekomstige gebruikers samen in kaart hadden gebracht wat voor hen belangrijk was, gingen ze aan de slag. Het hele team zette de schouders eronder. Was de één meubels aan het sjouwen, stond de ander te strijken. Het was een pittige klus voor alle betrokkenen, maar wel met resultaat. Hoewel het niet het doel was, merk je ook dat de werknemers - mede door de verbouwing - een hecht team vormen. De communicatie loopt aan alle kanten gewoon soepel.

Faciliteiten omdat ze belangrijk zijn

Dat de relatie met de Universiteit weer nieuw leven is ingeblazen, zie je niet alleen terug in de natuurlijke look & feel, maar ook in de technische en audiovisuele faciliteiten waar niet alleen zo’n internationaal gerichte, innovatieve universiteit behoefte aan heeft. Zo werkt de wifi overal goed en altijd en staan de beste (en werkende) middelen voor je presentatie of congres tot je beschikking. Maar ook zie je een sterke lijn terug in alle zalen. De zalen zijn ingericht voor meetings waarbij je ‘erbij wilt blijven’: veel daglicht, rust, licht meubilair, planten, gecombineerd met ook weer de warme, rustgevende houtlook.

‘De kwaliteit zit niet alleen in wat je ziet’

Gezonde klasse-voeding

Maar minstens zo belangrijk is de ‘voeding van de mensch’. Ook het restaurant en de catering is ‘op z’n Wagenings’: niks pakjes of zakjes. Je krijgt uit deze verfijnde keuken vooral lokale, biologische, dagverse producten, gezond en natuurlijk. Met soms toch een internationaal karakter in het aanbod vanwege de vele gasten uit het buitenland. Maar wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is: het is gewoon erg lekker. De lichte, sprookjesachtige sfeer van de feestzaal (waar ook grote groepen kunnen lunchen of dineren) maakt het daarbij, ondanks de grootte, intiem. Kwaliteit zit niet alleen in wat je wél ziet. Het congrescentrum zet bijvoorbeeld sterk in op verantwoord ondernemen en op duurzaamheid, bijvoorbeeld met food waste reductie en fairtarde koffie.

Voor een ‘break’ kun je altijd binnen terecht, maar ook kan je genieten van het gezellige, ruime buitenterras en het aangrenzende park, of even lekker slenteren door de oude binnenstad die op nog geen 5 minuten loopafstand zit.

Ruime parkeergelegenheid en 26 zalen

Het congrescentrum wordt inmiddels volop gebruikt, zowel de congreszalen als het driesterrenhotel met 208 kamers. Door de grootte van het centrum, met 26 zalen (met capaciteit van 2 tot 600 man in de grootste zaal), loop je elkaar niet voor de voeten en heeft elke organisatie voldoende ruimte voor een event, van een brainstorm- of ‘heisessie’, tot een groot evenement waar honderden mensen terechtkunnen. Daarbij kan er gebruik worden gemaakt van verschillende arrangementen voor bijvoorbeeld vergaderingen. En door de ruime parkeergelegenheid en de natuurlijke omgeving is alleen de aankomst al ontspannen.

Het WICC heet u van harte welkom!

Door > Anne Marie Voskamp

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!