Back Back Nieuws

Volvo Ocean Race Festival opent met 53-koppig orkest en DI-RECT

04 juni 2015
De organisatie van het Volvo Ocean Race Festival heeft het programma van de openingsavond van het driedaagse festival bekend gemaakt. Donderdagavond 18 juni begeleiden 53 professionele muzikanten van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine eenmalig DI-RECT, Barry Hay, Waylon en Kern Koppen. Eerder werd al bekend gemaakt dat ook Anouk, Golden Earring, Typhoon, Racoon, Gers Pardoel en Nielson zullen optreden op 19 en 20 juni.

De komst van de zeven zeilboten van de Volvo Ocean Race aan Den Haag zal niet ongemerkt aan Nederland voorbij gaan. De muzikale openingsavond van het Volvo Ocean Race Festival op 18 juni is een cross-over van verschillende muziekstijlen en is een grotendeels Haagse aangelegenheid. DI-RECT, Waylon, Barry Hay en Kern Koppen zullen samen met de Marinierskapel van de Koninklijke Marine voor unieke samenwerkingen gaan zorgen.

Once in a lifetime
‘We hebben nog nooit in deze huidige bezetting samengespeeld met 53 muzikanten. Maar dit optreden in de haven van Scheveningen belooft een muziekfeest te worden waar we drie van onze nummers samen zullen gaan spelen,’ legt basgitarist Bas van Wageningen van DI-RECT met groot enthousiasme uit. ‘Wat 18 juni in de haven van Scheveningen op muzikaal gebied gaat plaatsvinden, zijn allemaal wereldprimeurs die mensen verbindt. Het is echt once in a lifetime’, aldus Peter Kleine Schaars, dirigent van de Marinierskapel. ‘De orkestleden deinzen nergens voor terug en we mixen naadloos onze muziek met die van DI-RECT of bijvoorbeeld Kern Koppen. Het levert uiteindelijk een nog nooit vertoond muziekfeest op.’

Het Volvo Ocean Race Festival vindt plaats op 18, 19 en 20 juni bij het Zuiderstrandtheater in de haven van Scheveningen. Voor de concerten op 19 en 20 juni zijn nog kaarten verkrijgbaar. De gemeente gebruikt de openingsavond op 18 juni om alle bewoners die zich extra inzetten voor de stad en zijn bewoners in het zonnetje te zetten en uit te nodigen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!