Back Back Nieuws

Volledige restyling voor het Koetshuis van Buitenplaats Amerongen

17 september 2015
Evenementenlocatie Buitenplaats Amerongen heeft haar Koetshuis volledig opnieuw laten ontwerpen en herinrichten. De multifunctionele eventruimte in het ruim 100 jaar oude Koetshuis heeft diverse bouwtechnische aanpassingen ondergaan en een nieuwe inrichting gekregen.

Ruimte met tijdloos design
Na de restyling van de bovenverdieping van het zeventiende-eeuwse Poortgebouw, is het Koetshuis de tweede ruimte die dit jaar vernieuwd is. Architect Ron Verduijn van Van Hoogevest Architecten tekende wederom voor het ontwerp. 
Directeur-eigenaar Peter-Paul Swijnenburg van Buitenplaats Amerongen: 'Buitenplaats Amerongen staat bekend om de combinatie van een eigentijds interieur op een historische locatie. Na acht jaar was het Koetshuis toe aan vernieuwing. Er zijn grotere ingrepen uitgevoerd zoals het plaatsen van een wand met een open haard, en logistieke verbeteringen zoals een open luik naar de keuken. Het groene karakter van het landgoed is doorgetrokken door middel van een ‘green wall’ en met meubels van onder meer ontwerpers Charles and Ray Eames is er een karaktervolle ruimte ontstaan met tijdloos design waarbij de grandeur uit het verleden behouden is', aldus Peter-Paul Swijnenburg.

Meer dan een excellente evenementenlocatie
Het vernieuwde Koetshuis past helemaal in de ambitie van Buitenplaats Amerongen. Peter-Paul Swijnenburg: 'Wij willen in alles excelleren, van ambiance tot service en het culinaire aanbod. En dat alles in een kader van duurzaamheid.' 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!