Back Back Nieuws

Volledige rechten voor Mark van Ierssel: Sesamstraat live nu ook op evenementen

12 januari 2015
Producent Mark van Ierssel heeft zijn licentiepakket met Sesame Workshop uit New York wederom uitgebreid. Vanaf 1 januari 2015 heeft Van Ierssel niet alleen de rechten voor het maken van origineel Nederlandse theatervoorstellingen alsmede van de Sesamstraat-tentoonstelling, maar ook voor live opvoeringen en meet & greets met de Sesamstraat-karakters op evenementen.

Mark en Sesamstraat
Mark van Ierssel was in 2010 de eerste ter wereld die, naast de reeds bestaande grote shows in de Verenigde Staten, een eigen lokale theatervoorstelling mocht maken over de beroemdste straat ter wereld. Dat werd ‘Het mooiste van Sesamstraat’, destijds in nauwe samenwerking met NEW Productions, de producent van de succesvolle musical ‘Soldaat van Oranje’.

In 2012 ging Mark van Ierssel met zijn label Mark Theater op eigen benen verder en bracht van 2012 tot en met 2014 de familievoorstelling ‘Elmo is jarig!’. In januari 2014 produceerde hij het ‘Sesamstraat Winterfeest’ exclusief in het World Forum Theater in Den Haag en van 10 december 2014 tot en met 4 januari 2015 was de voorstelling ‘Kerst in Sesamstraat’ in 14 theaters te zien. Momenteel treft hij voorbereidingen voor een jubileumvoorstelling van Sesamstraat in 2016. Sesamstraat bestaat dan 40 jaar in Nederland.

Nieuwe activiteiten
Mark van Ierssel is verheugd dat de samenwerking met Sesame Workshop nog verder is uitgebreid: ‘We hebben mooie, concrete plannen voor de komende jaren. Vanaf januari 2015 zullen de Sesamstraat-bewoners op nieuwe, onverwachte plekken in het land opduiken, met nieuwe doe-dagen, live shows en meet & greets. Deze activiteiten voor Sesamstraat worden exclusief geboekt bij en georganiseerd door Wonderland Entertainment Group, een bedrijf dat daar jarenlange ervaring in heeft.’

Op sesamstraatopbezoek.nl zijn alle mogelijkheden te vinden voor een dagje Sesamstraat live. 

Foto: Carolien Sikkenk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!