Back Back Nieuws

Vitae, Event Department en Euro RSCG Bikker

05 maart 2007
Vitae, Event Department en Euro RSCG Bikker (grote foto | nog groter) zijn vanavond de grote winnaars geworden van de Gouden Giraffe. Vitae won de prijs in de categorie Charity events, Event Department en haar opdrachtgever Yacht met het personeelsfeest Yacht 2402 in de categorie vermakelijke evenementen en Euro RSCG Bikker met haar opdrachtgever TNT Post voor de TNT Post Postbode Modeshow in de categorie zakelijke evenementen.

Naar schatting 1000 bezoekers kwamen naar de Amsterdam Convention Factory in Amsterdam. Zij waren getuige van een inhoudelijke avond waarin presentator Jan Douwe Kroeske de verschillende categorieën inleidde door met Jan Jacobs, hoofdredacteur High Profile Events de specifieke beoordelingscriteria per categorie te belichten, een avond waarin de negen genomineerden kort en krachtig (binnen drie tot vijf minuten) de kans kregen hun case toe te lichten, en een avond waarin door bijna alle genomineerden gebruik werd gemaakt van de mogelijkheid om met film op een groot scherm het evenement te laten zien en horen. Uitzondering daarop was de case van Hutten Exclusieve Catering en Marc van Laere Producties, het NCD-Gala, die door rapper Achmed krachtig de zaal in werd geblazen.

Jan Douwe Kroeske wist met de nodige flair de technische onvolkomenheden die, hoe kan het ook anders tijdens de dertiende editie, niet van de lucht waren, op te vangen met luchtige anekdotes over het hebben van reserve dieselgeneratoren, als backup voor als de stroom uitvalt, tijdens een evenement in Kenia 'maar ja, dan kun je dat wel hebben geregeld, als dan in Kenia geen diesel te krijgen is heb je nog steeds een probleem'.

Het zaalprogramma van de Gouden Giraffe avond werd ondanks de technische onvolkomenheden, als kwalitatief hoogstaand beoordeeld, door zowel genomineerden, winnaars als ook de bezoekers. Zoals een bezoeker liet weten: "Vergeleken met de jaren die achter ons liggen werd altijd gezorgd voor entertainment als onderbreking van de wat saaiige uitreikingen. Nu werd duidelijk de inhoud van de events, de beoordelingen en de criteria van die beoordelingen belicht. Daar gaat het om bij prijsuitreikingen, om de inhoud, niet om het entertainment. Chapeau!"

Opmerkelijke onderdelen van de avond: topkok Cas Spijkers werd door Aad Ouborg het podium opgehaald waarin Spijkers spontaan de microfoon van Ouborg overnam om hem na al die jaren van samenwerking zichtbaar geëmotioneerd te bedanken.

Rob Captijn, juryvoorzitter wist na een krachtig betoog over rendement van evenementen en voor de bekendmaking van de winnaar Aad Ouborg nog eens extra in het zonnetje te zetten voor zijn werk als pionier op het gebied van relatiemarketing en eventmarketing met de letterlijke tekst:

"Hors concours -en dus los van haar oordeel over deze specifieke case- wil de jury nog iets kwijt. Ruim 20 jaar geleden besloot Aad Ouborg als jonge tegendraadse entrepreneur om evenementen centraal te plaatsen in zijn marketing inspanningen. Al meer dan 20 jaar, en dat is langer dan menigeen hier in de zaal, verzint hij het ene na het andere “out of the box” evenement, waarmee hij zijn zakelijke doelen blijft najagen. Misschien is hij daarmee wel de oer relatiemarketeer. Hij zal na zijn vele feesten, door zijn hele zakelijke vriendenschare, ongetwijfeld wel vaker op de schouders worden geslagen, maar de jury hecht er waarde aan om hem, hier, vandaag, voor dit illustere gezelschap evenementenprofessionals, daarvoor te erkennen."

Na deze ode aan Ouborg ging Captijn over tot de bekendmaking van de winnaar van de Gouden Giraffe: "Uit dit bijzondere trio is de jury Zakelijke Evenementen van de Gouden Giraffe 2006 tot een winnaar gekomen. Net als bij de Consumentenbond werd uit producten van vergelijkbare kwaliteit, uiteindelijk het product met de gunstigste prijs/rendementsverhouding, tot beste koop uitgeroepen. En daarom gaat het tot blinkens toe opgepoetste exemplaar van de Gouden Giraffe voor het beste zakelijke evenement van het jaar naar Euro RSCG Bikker voor TNT Post Postbode Modeshow!

Meer interviews met de winnaars, Aad Ouborg en Rob Captijn morgen op highprofile.nl


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!