Back Back Nieuws

Visie op Kunst arrangement

10 november 2008
De documentaire ‘Rembrandt’s J’Accuse’ van Peter Greenaway brengt film- en kunstliefhebbers actief bij elkaar. Vanaf 25 november zal in 10 steden de nieuwe film van Peter Greenaway uitsluitend vertoond worden in een speciaal door cultureel organisatiebureau Artifex samengesteld arrangement.

 

Om de nieuwe visie op kijken naar kunst ook daadwerkelijk te beleven wordt de film uitsluitend vertoond in een speciaal per stad samengesteld arrangement.

Dit bestaat uit de vertoning van ‘Rembrandt’s J’Accuse’ gevolgd door een nagesprek met een kunsthistoricus. Hierna zal onder deskundige leiding het participerende museum bezocht worden om de nieuwe manier van kijken toe te passen op een kunstwerk.

Deelnemers krijgen ook de film ‘Nightwatching’ van Peter Greenaway op DVD mee. ‘Nightwatching’ vertelt het levensverhaal van Rembrandt en is nog niet verkrijgbaar in de winkel.

 

Het  arrangement wordt vanaf 25 november aangeboden in 10 steden door het gehele land. De deelnemende steden zijn: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Deventer, Groningen, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. 

Arrangement reserveren? Boek nu met VIP arrangementen.


Over ‘Rembrandt’s J’Accuse’

De nieuwste documentaire van kunstenaar en regisseur Peter Greenaway bekend van ‘The Cook, the Thief, his Wife and her Lover’ en ‘The Pillow Book’.

Aan de hand van Rembrandts Nachtwacht start Greenaway een forensisch onderzoek naar de achtergrond, de context en de motieven van alle 34 karakters op het schilderij, die samen hebben besloten een moord te plegen. De docu gaat verder dan een fascinerende kijk op de Nachtwacht; het is een rijke bespiegeling over kunst met meer dan 100 schilderijen.

Maar de film is vooral een essay waarin Greenaway kritiek geeft op het hedendaagse gebrek aan visuele geletterdheid van kunstliefhebbers. Achter de rijke details van een (17e eeuws) schilderwerk gaat vaak een intrigerend verhaal schuil. Greenaway daagt kunstkijkers uit detectivewerk toe te passen als visueel onderzoek.


Kijk voor informatie over de deelnemende filmtheaters en musea, data en tijden op www.jaccuse.nu

 

Voor boekingen www.artifex.nu of bellen met 020 620 8112.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!