Vind de verbinding bij Kontakt der Kontinenten Vind de verbinding bij Kontakt der Kontinenten
Back Back Locaties

Vind de verbinding bij Kontakt der Kontinenten

06 juni 2023

Locaties met een rijke historie vormen vaak een inspirerende omgeving voor evenementen. Dat geldt absoluut voor Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Het hotel en congrescentrum is gevestigd in een karakteristiek voormalig missiehuis met klooster en staat midden in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Al 60 jaar biedt deze locatie een mooie combinatie van duurzaamheid, verbinding en inspiratie.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker bij evenementenlocaties, maar bij Kontakt der Kontinenten is ‘goed doen voor de wereld’ altijd al hun missie geweest. Tot 60 jaar geleden diende de locatie als missiehuis en klooster waar de missionarissen en nonnen zich al hard maakten voor een duurzamere samenleving.

Meegebrachte kennis en inspiratie

De missionarissen werden uitgezonden om hun geloof te verspreiden en contact te leggen met andere culturen. Bij terugkomst brachten ze kennis en inspiratie mee uit de bezochte continenten. Daar komt ook gelijk de naam ‘Kontakt der Kontinenten’ vandaan. Ook de nonnen droegen hun steentje bij aan een betere wereld. Zo leefden zij in en om klooster volledig zelfvoorzienend en waren zeer maatschappelijk betrokken.

Vanuit het gedachtegoed van de nonnen en missionarissen, heeft Kontakt der Kontinenten hun missie doorontwikkeld. Het delen van kennis, verbinding opzoeken en maatschappelijk en duurzaam ondernemen wordt nog steeds uitgedragen. Dit komt onder andere tot uiting in samenwerkingen met bijvoorbeeld de Koekfabriek, die mensen met afstand van de arbeidsmarkt een fijne werkplek biedt. Op het menu vind je ook Oma’s Soep, bereid door eenzame ouderen. In de keuken wordt zo duurzaam mogelijk ingekocht en voornamelijk gewerkt met seizoensproducten. Nog een leuk én duurzaam feitje: de keukenvloer is gemaakt van oude autobanden.

Verbinden en zintuigen prikkelen

Een evenement is natuurlijk dé manier om met elkaar in verbinding te gaan. Met 25 zalen en 130 hotelkamers, leent Kontakt der Kontinenten zich perfect voor trainingen, congressen en heisessies maar ook voor meerdaagse evenementen. Historische gebouwen worden wel eens gezien als oubollig of stoffig, maar wanneer je binnenkomt op deze locatie, word je blij verrast. Het missiehuis, het klooster en de zalen hebben allemaal een eigen karakter die je zintuigen prikkelen en bieden ruimte voor het leren van nieuwe dingen en het opdoen van inspiratie.

Zeker als je het bosrijke buitenterrein met meerdere buitenvergaderplekken en een evenementenveld erbij betrekt, komt de inspiratie vanzelf naar boven. De natuur, de frisse lucht en de zingende vogels zorgen ervoor dat alles even wegvalt. Je hoofd staat weer open om nieuwe dingen te leren, geïnspireerd te worden en de verbinding aan te gaan met anderen, maar ook met jezelf.

‘Connecten’ bij Restaurant KonneKt

De focus op verbinding komt ook duidelijk terug in restaurant KonneKt dat in 2020 is geopend. Het interieur met bijzondere combinaties van materialen, patronen en souvenirs neemt je mee op een reis langs de continenten en hun culturele gelijkenissen. Het restaurant vormt een smeltkroes van alle mensen die aanwezig zijn op de locatie. De indeling met verschillende sfeervolle zones en een mix van lange en ronde tafels met banken, moedigt aan om met elkaar te ‘connecten’. Bij mooi weer is het ook mogelijk om te lunchen of dineren op het terras in de bostuin. De invulling van het lunchbuffet en diner wisselt regelmatig doordat er wordt gewerkt met seizoensproducten. Er is een ruime keuze aan vegetarische mogelijkheden. De gerechten die worden aangeboden zijn geïnspireerd op gerechten en ingrediënten van alle continenten. Deze wereldse twist past perfect het mondiale karakter van de locatie én haar bezoekers.

 

Tekst: Stefanie Crone

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!