Back Back Nieuws

Vijfde editie van de Beeld en Geluid Awards: and the big winner is...

26 januari 2012
Voor de vijfde maal zijn afgelopen maandag de winnaars van de Beeld en Geluid Awards bekend gemaakt in Hilversum. De vakprijzen voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse tv-programma’s en multimediaconcept, beste tv-acteur en -actrice, werden in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid uitgereikt. Eveneens ontving Ireen van Ditshuyzen de Beeld en Geluid Oeuvre Award. Haar portret is opgenomen in de glazen Wall of Fame in het gebouw van Beeld en Geluid.

Hoofdsponsors
Onder leiding van event producers Sander Hendrix en Eveline Halprin werd, in samenwerking met hoofdsponsors Switch Concepts, Flashlight, Heuvelman sound & vision en United en sponsors Hollandse Handen en House of Kent, een sfeervolle ambiance gecreëerd voor de uitreiking.

Presentatie in handen van Tijl Beckand
Langs de rode loper stond de pers in groten getale de vele BN’ers op te wachten om te fotograferen en te interviewen. Na een welkomstdrankje in het imposante Atrium van Beeld en Geluid, namen de gasten plaats in het tot theater omgetoverde Binnenterras. De presentatie van de avond was in handen van Tijl Beckand. Bart Soepnel verving juryvoorzitter Peter Römer en bracht een eerbetoon aan diens recent overleden vader Piet Römer.

Twee prijzen voor The Voice of Holland
Hierna ging de uitreiking van start en vielen Catherine ten Bruggencate en Joop Keesmaat in de prijzen voor beste actrice en beste acteur. Andere grote winnaars waren onder meer de Tv-serie ‘A’dam - E.V.A.’ (NTR/VARA/VPRO), de documentaire ‘Janine’ (Het Uur van de Wolf/NTR) en de live show ‘X-Factor’ (RTL4). ‘The Voice of Holland’ (RTL4) sleepte twee prijzen in de wacht in de categorieën Multimedia en Amusement. Voor een volledig overzicht van de winnaars zie: www.beeldengeluid.nl/awards.

 

Steun en sponsors
De organisatie en uitreiking van de Beeld en Geluid Awards werden mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële en organisatorische steun van gerenommeerde organisaties. Zo zijn United, Switch Concepts, Ampco Flashlight Group en Heuvelman sound & vision als hoofdsponsors verbonden aan de Beeld en Geluid Awards en Hollandse Handen en House of Kent als sponsor. SBS Broadcasting en RTL verlenen eveneens hun steun en medewerking aan de uitreiking van deze vakprijs. AV Job Recruitment, Van Hengstum en Stolp Netwerk Notarissen en De Toekomst communicatie producties ondersteunen het evenement als donateur. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!