Back Back Nieuws

Vijfde editie Circo Circolo meer dan een festival

17 november 2014
De vijfde editie van het tweejaarlijkse Circus theater festival voor het nieuwe circus ‘Circo Circolo’ vond afgelopen maand plaats op Landgoed Velder te Liempde. Dit landgoed is onderdeel van nationaal landschap het Groene Woud. Maar liefst 22.000 mensen bezochten deze editie van het festival, dat plaatsvond van 16 t/m 26 oktober.

Gedurende deze periode werden er 64 voorstellingen gepresenteerd door zowel nationale en internationale professionals als door studenten en pas afgestudeerden van de Nederlandse circusopleidingen. Een aantal voorbeelden van acts die voorbijkwamen: het Canadese gezelschap Flip Fabrique, het zweedse gezelschap Cirque Cirkor, het Franse circus Rasposo en het Belgische gezelschap La Bande de Z’Oufs, die een voorstelling presenteerde waarbij mensen met een verstandelijke beperking samenwerkten met circusartiesten. De weergoden waren het festival deze editie wat minder goed gestemd, maar gelukkig was er naast alle regen en storm ook plaats voor een aantal mooie dagen en konden de bezoekers toch volop genieten van het festival.

Scholenproject
Naast alle circusvoorstellingen vond er dit jaar ook een Circo Circolo scholenproject plaats met 45 klassen van 11 scholen. Het project had als doel het nieuwe circus aan de aandacht te brengen onder kinderen. De kinderen kregen op school een circusworkshop en er was een wedstrijd voor het maken van een poster. Tot slot mochten de kinderen een bezoek brengen aan de voorstelling van circus Katoen.

En meer...
Circo Circolo is naast een bezoekersevenement ook een zeer interessante plek voor mensen en organisaties uit de culturele industrie. Zo vonden er onder andere symposia plaats over het Circus van de 21e eeuw en over nieuwe innovatieve software voor festivalorganisaties. Bezoekers hiervan konden op deze manier vergaderingen combineren met het bezoeken van voorstellingen. In opdracht van Stichting Briantelli heeft Lion Event Support de gedeeltelijke technische en facilitaire productie van Circo Circolo 2014 verzorgd. Het is de vierde keer dat Lion Event Support betrokken is bij dit bijzondere evenement.

De volgende editie van Circo Circolo zal plaatsvinden in de herfstvakantie van 2016 en hierbij zal er aandacht worden besteed aan het thema Jheronimus Bosch 500.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!