Vijf vlogs voor locatie-inspiratie in Het Andere FrieslandVijf vlogs voor locatie-inspiratie in Het Andere Friesland
Back Back Nieuws

Vijf vlogs voor locatie-inspiratie in Het Andere Friesland

22 februari 2022

Omdat het kan. En mag. En we er nodig even uit moeten.

 

Op uitnodiging van Meet in Friesland, ging Linda op Locatie dit keer op Locatietour naar Het Andere FrieslandZuidoost Friesland. Het Friesland met outdooruitspattingen in het bos en op de hei. Linda’s liefde voor Friesland groeit met ieder locatiebezoek aldaar. Deze editie werd het tijdens de opnames zelfs bezegeld met een hartje in de lucht. Of was het toch een Fries pompeblêd? (Het waterblad dat lijkt op een hartje dat zichtbaar is op de Friese vlag.)

Kopje koffie en een oesterzwam

Vreemde combinatie denk je wellicht? Maar daar kijken ze bij Schouwburg De Lawei in Drachten niet vreemd van op. Op hun eigen koffiedik kweken ze oesterzwammen. En dat blijkt een ludieke bijzaak, als je beseft dat je daar wel met drieduizend man een event kunt organiseren. Negenhonderd stoelen in de grote zaal en dan break-outs in de verschillende ruimtes in het kunstzinnige pand. Hoeveel kopjes koffie je dan zet op zo’n dag? En hoeveel oesterzwammen je daarvan kweekt? Dat zijn we vergeten te vragen. Wel duizelingwekkende aantallen waar we allemaal weer heel graag aan wennen.

Durf jij de gok te wagen?

Wedden met munten tijdens een relatie- of bedrijfsevent? Is dat not done of juist verrassend en lol-opwekkend? Wil je eens iets anders dan anders, een beetje de grenzen opzoeken maar ook een event waar nog lang over nagepraat wordt? Duik dan in de wereld van de paardenraces op Victoria Park Wolvega. Deze locatie biedt complete programma’s voor kleine en grote groepen. Benieuwd naar de inzet van Team Locatietour? Bekijk de vlog!

Bruggen bouwen

Heb jij je (nieuwe) collega’s de afgelopen twee jaar nauwelijks gezien? Moeten de rollen binnen jouw team weer opnieuw verdeeld of is het gewoon tijd om samen te bouwen aan iets nieuws? Ga dan ‘back to nature’ in De Friese Ardennen. Sjouwen met hout, knopen met touw en dan elkaar coachen om droog over te steken via de eigen gebouwde brug.  Wil je dit echt serieus nemen, boek dan een intake met de trainingsexpert zodat alle doelen worden behaald. Een meerdaags event waar teams nader tot elkaar komen. Deze locatie beschikt naast een vergaderruimte en tien slaapkamers ook over een sauna, jacuzzi en hottub in de prachtige binnentuin met uitzicht op groen.

Schaatsen met Sven Kramer

Dat Sven Kramer goed heeft nagedacht over invulling van zijn carrière na de topsport blijkt uit de schaats academy die onder zijn naam is opgericht in de bekendste ijshal van Nederland, Thialf in Heerenveen. In anderhalf uur rijden vanuit het midden van het land (ja, naar Friesland rijdt het lekker door en parkeren doe je gratis voor de deur) sta je op het ijs, zit je op de tribune of op je congresstoel. De veelzijdigheid blijkt direct uit voorgaande zin. Op deze locatie is echt alles mogelijk. Volledig afhuren voor een event, ombouwen tot poptempel in de zomer maar ook met kleine groepen kun je hier terecht. Bedrijfsevenementen met een sportief tintje passen hier perfect. Denk aan een potje ijshockey, curling of schaatsles van één van de toppers van de Sven Kramer Academy of een ex-topsporter die jou inspireert met een inhoudelijk presentatie.

Je eigen lodge in een hotel

Als je eigenlijk op zoek bent naar een groepsaccommodatie maar graag de luxe ervaart van een hotel, dan moet je deze locatie voor jouw volgende meerdaagse (trainings)event onthouden. Conferentiehotel Nieuw Allardsoog heeft oog voor zakelijke groepen. Dat blijkt wel uit het goed doordachte concept van de huiskamer lodges die ook nog eens sfeervol zijn ingericht. Deze locatie ligt letterlijk midden op de hei. Het gevoel van even helemaal weg is daardoor al snel gecreëerd. Met veertig hotelkamers, drie lodges, tien vergaderruimtes en rondom prachtige natuur is dit een heerlijke plek om zakelijk te vertoeven.

 

Bezegel de liefde voor je vak, voor je bedrijf met collega’s of relaties, met een event in Friesland. Omdat het kan. En mag. En we er nodig even uit moeten. Benieuwd naar een compilatie van de hele tour? Die vind je hier.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!