Back Back Nieuws

Vijf hamers voor WTC Leeuwarden

13 november 2009
Het nieuwe congrescenter van WTC Leeuwarden is de eerste locatie in Noord-Nederland die door Het Erkend Congresbureau - de onafhankelijk partij voor classificatie van congres en vergaderaccommodatie - onderscheiden is met vijf hamers. Dit is de hoogst mogelijke classificatie die toegekend kan worden aan een congrescentrum in Nederland of België.

WTC Leeuwarden behoort nu tot de selecte groep van veertien accommodaties met vijf hamers en kan zich scharen tussen namen als RAI en Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en World Forum Den Haag. Om voor de hoogste classificatie in aanmerking te komen dient een accommodatie aan een forse lijst van eisen te voldoen. Zo zijn er strenge regelgevingen ten aanzien van de maximale bezetting per vierkante meter, daglicht in de zalen, capaciteitseisen, audiovisuele faciliteiten, klimaatbeheersing, horeca, technische ondersteuning, bereikbaarheid, service en inrichting.

Het WTC heeft tijdens de bouw al rekening gehouden met de eisen voor de classificatie en kan zodoende al vlak na de opening aan alle eisen voldoen. Het WTC Leeuwarden is met haar zestien luxe congres- en vergaderzalen de koploper in Noord-Nederland en een welkome toevoeging op de congresmarkt. Het complex is het enige in Nederland dat beschikt over een vijf hamers congresaccommodatie, kantoorunits, een inhouse viersterren hotel met 143 kamers en moderne expositiehallen met een oppervlakte van 45.000m2.

Sinds de opening in september 2009 hebben al meer dan vijfenzeventig nationale maar ook internationaal georiënteerde congressen en evenementen plaatsgevonden. Onlangs zijn drie extra vergaderruimtes in gebruik genomen om aan de vraag te kunnen voldoen. Op de agenda staan onder andere het NVRD congres en het internationale Euralex congres. Het grootste congres tot nu toe geboekt is van het VNG - de Vereniging Nederlandse Gemeenten - met meer dan vijfentwintighonderd deelnemers dat in juni 2010 gaat plaatsvinden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!