Back Back Nieuws

Vijf eventbureaus organiseren samen Innovation-Expo 2016

21 december 2015
Niet één maar vijf eventbureaus gaan de Innovation Expo 2016 organiseren die volgend jaar op 14 april plaatsvindt op en rond het IJ in Amsterdam. De vijf bureaus hadden zich afzonderlijk daarvoor aangemeld, maar tijdens hun pitch ontstond het spontane idee om de organisatie gezamenlijk op te pakken.

Dat kreeg de goedkeuring van de initiatiefnemers van Innovation Expo, de ministeries van Infrastructuur en Milieu (IenM), Economische Zaken (EZ) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In overleg met de ministeries hebben de vijf bureaus zich verenigd als Event Consortium Innovation Expo, waarbij elk bureau zich kan toeleggen op zijn eigen expertise. De vijf deelnemende bureaus zijn S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Evenementen en Communicatie, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie.

Sustainable Urban Delta
Het grootschalige tweejaarlijkse evenement zal opnieuw duizenden deelnemers naar de hoofdstad trekken. Vanwege het Nederlandse EU-voorzitterschap worden ook veel buitenlandse bezoekers verwacht. De Innovation Expo is het afsluitende event van de twee jaar durende Innovatie-estafette. Het bijbehorende netwerk bestaat uit ruim 4.000 ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers en burgers. Samen werken zij aan technologische en duurzame doorbraken en innovaties die in de toekomst het verschil moeten gaan maken. Het thema in 2016 is 'Sustainable Urban Delta'.

De vijf partijen
Na hun pitch om de organisatieopdracht binnen te halen kregen de vijf eventbureaus de kans gezamenlijk vragen te stellen in één ruimte. De coöperatieve sfeer tijdens deze sessie was dusdanig dat Henk van Maanen van Team van Maanen Live Communicatie voorstelde de opdracht niet aan één, maar aan alle vijf de partijen te gunnen. Gezien de complexiteit van het event een idee dat ook bij de opdrachtgevers in goede aarde viel.

Volgens de bureaus is sprake van een bijzonder samenwerkingsverband in een unieke constructie. Het thema is niet simpel in te vullen, de doelgroep is zeer divers en bestaat uit ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers maar ook uit initiatiefrijke burgers. Daarnaast komen er ministers uit verschillende Europese landen naar het evenement. Dat vindt plaats op een terrein aan het IJ in Amsterdam, waar meerdere locaties aan elkaar worden verbonden. Dat vraagt om creatieve, logistieke oplossingen.

Samen staan we sterker
Het ingewikkelde pakket van eisen vereist een onconventionele en innovatieve aanpak, die werd gevonden in het consortium-voorstel. ‘De vijf bureaus gaan deze klus nu gezamenlijk aan,’ zegt woordvoerder Henk van Maanen namens het consortium. ‘We zijn allemaal in staat om dit evenement tot een goed einde te brengen, maar vanaf het moment dat we voorstelden om het als groep te gaan doen beseften we dat we samen nog veel meer kunnen betekenen voor het event. Iedereen heeft zo zijn eigen specialismes en samen staan we sterker dan alleen. Het is supergaaf om eens in elkaars keuken te kijken en de sfeer in bijzonder goed!’

Foto: Leden van het Event Consortium, vlnr: Marijke de Wit van Obsession, Pieter Schure van Pino, Henk van Maanen van Team van Maanen, Nathan Wiersma van S.V.P. Sfeerbeheer en Nicoline Van Straten van LiveHouse

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!