Back Back Nieuws

Viering Vrede van Utrecht bij Buitenplaats Amerongen

01 april 2013
Begin achttiende eeuw bewoonden diplomaat Godard Adriaan van Reede en zijn vrouw Margaretha Turnor Kasteel Amerongen. Ter ere van de viering 300 jaar Vrede van Utrecht is op Kasteel Amerongen van 13 april tot en met 31 oktober de tentoonstelling ‘Huys in Europa, a Diplomatic way of life’ te bezichtigen, uiteraard ook in combinatie met een seminar of vergadering.

De tentoonstelling geeft een beeld van Godard Adriaan van Reede als diplomaat en Margaretha Turnor als kasteelvrouwe. Aan de hand van collectiestukken, archief en filmmateriaal en een video-installatie van het kunstenaarsechtpaar Saskia Boddeke en Peter Greenaway wordt het verhaal over dit bijzondere echtpaar verteld.

Zakelijke bijeenkomst
Je kunt een zakelijke bijeenkomst bij Buitenplaats Amerongen combineren met een bezoek aan deze tentoonstelling op het kasteel. Laat je inspireren door een lezing over de diplomatieke betrekkingen in Europa, met eventueel een link naar de actualiteit. En tijdens de borrel of het diner kan er een speciale vredeswijn, ter ere van de viering 300 jaar Vrede van Utrecht, geschonken worden.

Vrede van Utrecht
Dit jaar wordt de Vrede van Utrecht gevierd. De herdenking verwijst naar verdragen die 300 jaar geleden, in 1713, werden getekend in de gelijknamige stad in de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën. Met de Vrede van Utrecht kwam een einde aan de lange reeks van oorlogen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!