Back Back Nieuws

Vierdaagsefeesten: ontmoet, heb het leuk, geniet

13 juli 2007
Onder het motto Meet friends, Have fun, Enjoy the music en voor ieder wat wils, barst dit weekend het Vierdaagsefeest in de binnenstad van Nijmegen los. Met veel hoogtepunten, live optredens, cabaret en straattheater zal van 14 t/m 20 juli de 38ste editie van de Vierdaagefeesten plaatsvinden.

Het ACBN Evenementenbureau Nijmegen doet er ieder jaar alles aan om de programmering tijdens de Vierdaagsefeesten zo breed en zo compleet mogelijk te maken. Op het Mariënburgpleintje is het dit jaar swingen op salsamuziek bij het nieuwe Salsa podium. Het straatbeeld tijdens de Vierdaagsefeesten staat in het teken van straattheater. Jongleurs, theatermakers, tarotkaartleggers, clowns en vuurspuwers, op 6 locaties in de stad zorgen zij voor de echte festivalsfeer.

Op de meer dan dertig openluchtpodia zijn allerlei bands te bewonderen, van bekend tot onbekend, van internationaal tot lokaal. Wandelmars en Vierdaagsefeesten smelten samen wanneer de internationale muziekkorpsen, hun noten laten horen op Plein ’44. En ook wanneer de wandelaars op woensdag het centrum van Nijmegen passeren, samen met DJ’s op de Waalkade, dweilorkesten langs de gehele route en bands in de Hertogstraat Muziek en Kunst in de Kerk levert dagelijks intieme en bijzondere concerten en een unieke zomerexpositie opgefleurd door een prachtige bloemententoonstelling.

Het vuurwerk evenaart de voorstelling van vorig jaar, wederom op muziek die dit jaar zelfs live te volgen is via Vierdaagseradio (o.a. 107.8 FM), speciaal voor de vuurwerkkijkers op de Waalbrug en in de uiterwaarden.

Kortom, een veelzijdige en kleurrijke programmering die de Vierdaagsefeesten compleet maakt en de meer dan 1,3 miljoen bezoekers 7 dagen feest laat beleven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!