Vierdaagsefeesten Nijmegen maakt eerste namen bekendVierdaagsefeesten Nijmegen maakt eerste namen bekend
Back Back Nieuws

Vierdaagsefeesten Nijmegen maakt eerste namen bekend

15 maart 2024

Er waait een warmer briesje, de bomen laten groen zien en de programmeurs van de podia op de Vierdaagsefeesten hebben de eerste namen geboekt: de eerste tekens van de zomer zijn een feit. Welbekende maar ook opkomende artiesten vinden deze zomer hun weg naar Nijmegen. Een greep uit reeds geboekte bekende namen zijn Benny Rodrigues, Diggy Dex, Frans Bauer, Fresku, Goldkimono, Marco Schuitmaker, Paul Elstak, Radical Redemption en Wies.

Nijmegen bereidt zich voor op de 53e editie van de Vierdaagsefeesten die aankomende zomer van 13 t/m 19 juli plaatsvindt. Ieder jaar vinden ruim een miljoen mensen hun weg naar de binnenstad van Nijmegen, waar de stad zeven dagen in het teken staat van feesten, saamhorigheid, gezelschap en plezier, en waar ruim 1000 artiesten op meer dan 40 podia optreden. Hiermee is de Vierdaagsefeesten het grootste evenement van Nederland met, op twee locaties na, gratis toegang.

90 artiesten op 17 podia

Vandaag worden de eerste 90 artiesten bekend gemaakt die aankomende zomer optreden op 17 verschillende podia. De podia worden door voornamelijk lokale ondernemers vanuit de horeca-, cultuur- en evenementenbranche georganiseerd, waardoor er op de Vierdaagsefeesten een breed en divers aanbod aan muziek- en productiestijlen is. De eerste geboekte 90 artiesten gaan spelen op podia die in hun aanbod variëren van elektronische muziek tot Hollandse meezingers en van rock en metal tot bekende top40 muziek. Lees op alfabetische volgorde mee met de 17 podia. Het volledige aanbod is vanaf nu ook hier en in de Vierdaagsefeesten app te vinden, waar je in die laatste vast je programma samenstelt in het blokkenschema en deze deelt met je vrienden.

Vierdaagsefeesten 2024

Tijdens het grootste evenement van Nederland, verrijken ruim 40 podia met een brede en diverse programmering het hart van Nijmegen. Ruim een miljoen mensen verzamelen zich gedurende zeven dagen om te genieten van een eclectische mix van muziek, variërend van de bekendste hits van dit moment tot geliefde klassiekers, en van opkomende bands tot singer-songwriters. Daarnaast zullen dance-, disco- en house-dj's het publiek laten dansen, terwijl de muziek uit alle hoeken van de wereld de sfeer verrijkt. Overdag kunnen bezoekers genieten van diverse kinderprogramma's, straattheater, lezingen en workshops.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!