Vier manieren om de Winter Studio te gebruikenVier manieren om de Winter Studio te gebruiken
Back Back Locaties

Vier manieren om de Winter Studio te gebruiken

19 november 2021

 Het organiseren van online- en hybride evenementen heeft de afgelopen anderhalf jaar een vlucht genomen. Ook het toevoegen van een online aspect aan live events, is sinds de coronacrisis niet meer weg te denken. Toch kan het zijn dat een groot deel van de online deelnemers zich minder betrokken voelen tijdens de bijeenkomst. Het NBC Congrescentrum heeft gelukkig de ideale oplossing om dit einde jaar online toch de verbinding op te zoeken.

Het NBC Congrescentrum biedt jou deze winter dé mogelijkheid om met elkaar in contact te blijven wanneer dit bijvoorbeeld live even niet mogelijk is. En laat dat contact met elkaar nu extra belangrijk zijn in deze tijd van het jaar! Het NBC heeft om die reden een speciale livestreamstudio in winterse sferen waarin zij bedrijven de mogelijkheid bieden om via een livestream hun medewerkers toch persoonlijk te verrassen. In deze blog lees je vier manieren waarop je de Winter Studio deze winter kunt inzetten bij het NBC Congrescentrum.

1. Interactieve kerstbingo

Wie denkt dat interactie niet mogelijk is bij een online event heeft het mis! Laat jouw medewerkers online deelgenoot worden van een interactieve kerstbingo. Het enige wat je nodig hebt zijn digitale bingokaarten, een bingomolen en natuurlijk prijzen om uit te reiken. De rest wordt verzorgd in onze Winter Studio. Denk aan: camera’s, microfoons en een livestreamplatform. Wanneer de deelnemers een bingokans weten te benutten, grijpen zij de telefoon om te bellen naar de Winter Studio.

2. Organiseer de grote kerstquiz

Laat de hersenen flink kraken tijdens dé grote kerstquiz. Jouw medewerkers volgen vanuit hun eigen woonkamer de live-uitzending via de livestream. In de Winter Studio zal de quizhost alle vragen opnoemen. Met een smartphone of tablet geven jouw medewerkers vervolgens antwoord op de vragen. Daarnaast kunnen de deelnemers via de chatbox met elkaar kletsen of kunnen er foto’s worden gestuurd. Zo worden alle deelnemers bij de superinteractieve kerstshow betrokken waar nog lang over gesproken zal worden.

3. Een boodschap voor jouw medewerkers

Het eindejaar is het uitgelezen moment om met jouw medewerkers terug te blikken op wat geweest is en vooral vooruit te kijken naar volgend jaar. Zeker belangrijk om te doen wanneer jullie een lange periode thuis hebben gewerkt en behoefte hebben aan persoonlijk contact. Het liefst spreek je jouw collega’s natuurlijk fysiek toe, maar kan dit bij jouw bedrijf nog niet? Dan kun je gebruik maken van onze Winter Studio om jouw collega’s persoonlijk toe te spreken. Jouw kerst- of eindejaarsboodschap kan vooraf opgenomen worden of live uitgezonden worden.

4. Entertainment studio tijdens jouw hybride evenement

Zoals we al beschreven, is het online aspect bij events niet meer weg te denken sinds de coronacrisis. Het stelt eventorganisatoren namelijk in staat om de doelgroep uit te breiden en ook collega’s die niet live aanwezig kunnen zijn te bereiken. Door middel van livestreammogelijkheden kun jij de Winter Studio inzetten als onderdeel van jouw hybride event. Wat denk je bijvoorbeeld van een kerstshow tijdens je live eindejaarsevent waarbij de online deelnemers vanuit een gebrande livestreampagina de Winter Studio kunnen volgen. Door een entertainment aspect toe te voegen zorg je ervoor dat je jouw online deelnemers extra aandacht geeft. Zo kun je bijvoorbeeld een kerstspecial eindejaarspodcast organiseren waarin jouw online deelnemers vragen kunnen insturen. De Winter Studio biedt vanuit een sfeervolle setting een unieke toevoeging voor jouw eindejaarsprogramma.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de Winter Studio bij het NBC Congrescentrum? Of wil je direct de Winter Studio deze winter reserveren? Klik dan hier voor meer informatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!