Vier eigenwijze vergaderadviezen van Tukkers Vier eigenwijze vergaderadviezen van Tukkers
Back Back Locaties

Vier eigenwijze vergaderadviezen van Tukkers

26 februari 2024

Vergaderen kan leuker, gezonder en meer inspirerend. Met die reden bracht Congresregio Twente een whitepaper uit waarin zij, vanuit de Twentse mentaliteit, laten zien hoe je de organisatie van een zakelijk event kunt aanpakken. Kirsten den Hertog, accountmanager zakelijk toerisme bij Congresregio Twente, licht een aantal van deze Tukkers’- adviezen uit, met een kleine knipoog maar een waardevolle -inspirerende- boodschap. 

‘De regio biedt een inspirerende, hightech omgeving, omringd door de natuur. We zijn echter ook een tikkeltje eigenwijs, wat gezamenlijk zorgt voor een succesformule voor zakelijk events. De whitepaper geeft je, op een toegankelijke en grappige manier, inzicht in hoe wij als regio denken en doen.’

Advies #1: Blijf weg van tijdsdruk

In de regio Twente laat nagenoeg niemand zich opjagen, Tukkers nemen de tijd. Want wanneer je écht de tijd neemt, pak je de ruimte om gericht aandacht te geven aan de zaken die er echt toe doen. En wat je aandacht geeft, groeit. Met stip bovenaan deze lijst van adviezen staat dan ook: neem de tijd, bijvoorbeeld om de natuur in te gaan. Want natuur geeft ruimte aan inspiratie. Niet verwonderlijk dus dat de Tukkers met de meest creatieve ideeën en concepten komen. En laat Twente nu net meer dan genoeg locaties hebben omgeven die zijn omgeven door natuur, van weilanden tot bossen. Of wat dacht je van vergaderen op een vlot?

Advies #2: Gewoon doen

‘Nich Keakeln, mer eier leggen is de keunst’, oftewel: geen woorden maar daden. Nuchtere Tukkers draaien nergens omheen maar gaan voor een pragmatische aanpak. Heb je een plan of een idee, dan móet het ook uitgevoerd worden. En dat doen ze in Twente met een dosis lef en oog voor innovatie, als meest ondernemende (hightech)regio van Nederland. 

Advies #3: Omdenken als een tukker

Als eventprofessional sta je redelijk onder druk: je moet op het juiste moment presteren en wilt niets aan het toeval overlaten. Bij voorkeur heb je een Plan A, B én C. Niet voor niets staat het bekend als één van de meest stressvolle beroepen. Het advies van de Tukkers: loop je tegen obstakels of problemen aan? Blijf dan met beide benen op de grond staan. Tukkers zijn als geen ander goed in relativeren en omdenken. Doet de microfoon het niet? Dan ga je toch gewoon bovenop een zeepkist staan! Of zijn er last minute wijzigingen in het programma, laat het dan hét moment zijn om je bezoeker juist te verrassen en scherp te houden. Kortgezegd: Take it easy, het komt wel goed.

Advies #4: Samen doen

Zorg dat je er bent voor je directe omgeving. In Twente zit het ‘noaberschap’ in het DNA verweven. Alleen samen kan je een team vormen en meedoen in de maatschappij. Dat betekent niet alleen dat je met partners om je heen synergie kunt bereiken, maar ook teambuilding speelt een belangrijke rol. Met goede activiteiten versterk je jezelf én de anders. Had je al eens gedacht aan geblindeerd autorijden of andere out of the box activiteiten?

Nuchterheid, natuur, de synergie van samenwerking en omdenken: In Congresregio Twente zorgt de échte Twentse mentaliteit in combinatie met de vele creatieve en indrukwekkende locaties voor succesvolle zakelijke events. Wil je meer weten over hoe Tukkers tegenover het organiseren van evenementen staan? Vraag dan het whitepaper bij Congresregio Twente op via deze link.

Tekst: Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!