Back Back Nieuws

Vier de Winter in Archeon

22 december 2011
Archeon opent vanaf zaterdag 17 december voor het derde jaar haar poorten voor ‘Vier de Winter’. Het park is omgetoverd tot een oer-Hollandse Winter Wonder Wereld in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Honderden kerstbomen, duizenden lichtjes, sneeuw, een echte IJsbaan, de levende Kerststal, knapperend haardvuur, muziek en vermaeck. Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten zijn geheel voor de winter ingericht en bezet door de Archeotolken.

Activiteiten
Overal wordt druk gewerkt en er zijn volop activiteiten als: een buideltje maken, vuursteen bewerken en vuur maken. Ook vertelt een verhalenverteller spannende verhalen. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht zien, ten tijde van een drukke winterperiode in de middeleeuwen. Er worden broodjes en wafeltjes gebakken en je kunt vilten armbandjes maken. Op de markt laat de vuurspuwer zijn kunsten zien en de zwaardvechter leert iedereen verschillende technieken met het zwaard.

Familieshow
Ook dit jaar wordt een eigen productie familieshow gepresenteerd. De Torenkraai is een show voor jong en oud. In het Middeleeuwse Klooster is er 4 maal per dag een optreden van de fakir met zijn goochelshow

Ijsbaan
Op de overdekte IJsbaan kan heerlijk geschaatst worden of kan je glissen zoals men dit in de middeleeuwen al deed over het ijs.

Winterse gerechten
Na afloop van de fakkeltocht en de vuurspuwshow kan je aanschuiven bij het stamppotten buffet (€ 6,50 voor kinderen € 13,50 voor volwassenen) De restaurants in het middeleeuwse klooster en de Romeinse Herberg bieden winterse gerechten om de dag compleet te maken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!