Back Back Nieuws

Videoproductiebedrijf Mamascreen uitgeroepen tot 'Beste Leerbedrijf 2013'

28 mei 2013
Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in Het Muziektheater Amsterdam is woensdag 22 mei 2013 het Rotterdams videoproductiebedrijf Mamascreen Entertainment uitgeroepen tot winnaar van CreAwards ‘Beste Leerbedrijf 2013’. CreAwards is dé erkenning voor praktijkleren in de Nederlandse creatieve industrie. Voor de verkiezing worden leerbedrijven en praktijkopleiders voorgedragen door scholen, bedrijven, GOC-bedrijfsadviseurs en stagiairs.

Jonge ondernemers
Ondernemers Maarten Bun (31) en Marcel Morcus (28) ontvingen de prijs uit handen van jurylid Frans Huneker. Mamascreen liet daarmee de andere genomineerde bedrijven Ivito Printing uit Boxtel, True Colors uit Utrecht en het Parktheater Eindhoven achter zich. Mamascreen is een videoproductiebedrijf gericht op de zakelijke markt. ‘We produceren bedrijfsfilms, commercials en animaties, waarbij we ons onderscheiden in vormgeving’, licht Bun toe. Ondanks de jonge leeftijd van de ondernemers heeft Mamascreen, opgericht in 2007, een indrukwekkend portfolio opgebouwd met referenties in zowel binnen- als buitenland.

Waardering vakjury
De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van het KVGO, NUV, creatieve bedrijven en GOC, heeft veel waardering voor het inzicht bij deze jonge ondernemers dat zowel het behoud van vakmanschap, alsook het oog hebben voor de talenten bij jonge mensen, een belangrijke basis vormt voor duurzaam ondernemen.

Ondernemerschap
De vakjury sprak zich ook lovend uit over hoe het stagetraject bij Mamascreen inzicht geeft aan de totale doorloop van een opdracht en dat de studenten ook zelf deze doorloop uitvoeren, met de verantwoordelijkheid als projectbegeleider, waarbij er door de praktijkopleider wordt meegekeken of het allemaal goed gaat. Ook de inschakeling bij het zakelijk netwerken, in de praktijk meemaken hoe dat gaat en hoe belangrijk dit is voor jonge ondernemers, is door de vakjury als bijzonder aangemerkt. ‘In ons vakgebied zijn veel professionals actief als ZZP’er. Wij vinden het daarom belangrijk om editors, camera- en geluidsmensen ook de essentie van het ondernemerschap mee te geven’, voegt Morcus daar aan toe.

Apetrots
‘We waren sowieso al apetrots op de nominatie, maar het winnen van deze CreAwards  is een wel heel mooie bekroning op ons samenwerken met studenten. Met nog meer enthousiasme gaan we door met het produceren van mooie films, waarbij ook ondernemerschap en praktijkopleiden een belangrijke rol zullen blijven spelen.’ Morcus zegt vooral blij te zijn voor de studenten zelf: ‘Zij kunnen voortaan trots zijn op het feit dat ze stage hebben gelopen bij het Beste leerbedrijf 2013.’

Foto: V.l.n.r.: Bas van Oosten, Maarten Bun, Tim Griffioen, Marcel Morcus en Djarno van den Bergh

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!