Back Back Nieuws

VGF speelt de hoofdrol in eigen online film

23 maart 2016
Om het organiseren van internationale meerdaagse congressen in Nederland te stimuleren, hebben het ministerie van Economische Zaken, NBTC Holland Marketing (NBTC) en zo’n twintig partijen uit de congresbranche eind jaren tachtig het Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF) opgericht. Het fonds helpt congresorganisatoren om opstartkosten en andere financiële risico’s af te dekken door een tweetal regelingen aan te bieden:

1. Een voorfinancieringsregeling waarbij organisatoren, kosteloos en renteloos, tot 90.000 euro kunnen lenen om eventuele opstartkosten mee te financieren
2. Een garantieregeling waarbij het fonds tot een bedrag van 90.000 euro garant staat tegen een eventueel verlies dat veroorzaakt is door tegenvallende deelnemersaantallen

Deze regelingen kunnen afzonderlijk of in combinatie gebruikt worden.

VGF in beeld
Sinds deze week laat het VGF op geanimeerde wijze organisatoren van internationale congressen online kennis maken met de diensten van de non-profit stichting. Op het YouTube-kanaal van VGF zijn twee video’s geüpload die in het Nederlands (zie onder) en in het Engels in 90 seconden uitleg geven over wat het VGF doet en hoe organisatoren van internationale congressen gebruik kunnen maken van haar diensten.

Beelden sterker dan woorden
Om het verhaal van het VGF kracht bij te zetten, zullen deze video’s ingezet worden tijdens presentaties, vakbeurzen en andere netwerkmomenten. Rotterdam Partners had tijdens de op 8 maart succesvol georganiseerde Master Class de primeur.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!