Verwonder je in Hotel HaarhuisVerwonder je in Hotel Haarhuis
Back Back Locaties

Verwonder je in Hotel Haarhuis

08 maart 2022

De adembenemende botanische inrichting van het restaurant, het opvallende design met jaren ’20 invloeden, de rijke historie van het pand, de verrassende gimmicks die je verspreid door het hele gebouw tegenkomt of de verschillende creatieve concepten die het stadshotel een bijzondere sfeer en ontzettend veel mogelijkheden geven. Opgeteld vormen ze Hotel Haarhuis, de verwonderlijke huiskamer van Arnhem. Vergeet bovendien de Vertical Farm niet! Tijdens een bezoek aan Hotel Haarhuis kijk je je ogen uit en wil je in élke ruimte wel je volgende evenement organiseren.

Wouter Koorevaar, Salesmanager Hotel Haarhuis, neemt ons trots mee op een ronde door het hotel, want als er één ding zeker is: Hotel Haarhuis moet je met eigen ogen gezien hebben.

Met meerdere vergaderzalen, eventruimtes en bars is er in Hotel Haarhuis altijd een ruimte die past bij jou eventwensen, maar door enkel de mogelijkheden qua vierkante meters te noemen doe je de locatie tekort. Het is die bovengenoemde sfeer die je meteen te pakken heeft als je binnenstapt. Wouter: ‘De rijke historie van het pand en de verschillende concepten onder één dak zijn wat Hotel Haarhuis bijzonder maakt. We kunnen gasten bijvoorbeeld een creatieve, meerdaagse eventervaring bieden zonder dat ze het idee hebben steeds op dezelfde locatie zijn.’ Zo bestaat Hotel Haarhuis uit rooftop bar BLOU waar je in de zomer een fantastisch uitzicht over Arnhem hebt, restaurant LOCALS, met die prachtige botanische details en perfecte ligging op een steenworp afstand van Arnhem Centraal, HOEK Koffie & Patisserie, de ideale hotspot voor een privéfeestje of een High Tea en The Storage, met een wijnkelder en een luxe whiskylounge. Verrassen en thuis laten voelen zijn doelen waar al deze ruimtes absoluut in slagen!

Vertical Farm

Als je vanuit het Centraal Station naar Hotel Haarhuis loopt, vallen direct de knallende paarse lampen van The Vertical Farm op. Wouter: ‘Zover wij weten zijn we het eerste hotel in Nederland die dat zo doet. We kweken hier dus ook voor ons eigen restaurant waar Frank Bregman aan het roer staat en wordt geïnspireerd door ambassadeur Niven Kunz. Aan de picknicktafels in de kas kun je als zakelijke gast lunchen, we willen hier workshops gaan geven en gasten zien onze Dutch Cuisine desgewenst terug in de catering.’

Lopend door het hotel stuit je steeds op een nieuwe verrassing: een comfortabele lounge, een suikerzoete Instabackground die hoort bij HOEK, een moderne wellness. Het luxe design is doorgevoerd in alle details en als kers op de taart heeft Hotel Haarhuis prachtige Design Suites, Superior Deluxe kamers met sauna en bubbelbad en zelfs een splitlevel loft met apart woon- en slaapgedeelte. Wouter: ‘Daar kun je overigens ook samenkomen voor een boardroommeeting.’ De vindingrijkheid van het design is ook te zien in The Storage, waar een wijnkelder en whiskeylounge elkaar aanvullen als bijzondere eventruimte. Wouter: ‘Hier kun je echt een mooi event organiseren, bovendien is het een goede backup voor een event op onze Rooftop. Het blijft Nederland.’

Blijven verrassen

Wouter: ‘De mooiste evenementen zijn wat mij betreft als we het hele hotel kunnen inzetten. Een meeting gevolgd door een lunch in de kas, subsessies in de city boardrooms, een diner in restaurant LOCALS en een afsluitende borrel met pubquiz in the Storage. Dit kan gecombineerd worden met een spannende teambuildingactiviteit in de imposante Koepelgevangenis van Arnhem. Een evenementenlocatie op loopafstand van Hotel Haarhuis en net als Haarhuis onderdeel van de EHM Group. Zo kunnen we laten zien wat we kunnen en blijven we verrassen!’ De laatste verrassing van de dag? Dat is de prijswinnende wc op de vijfde verdieping van Hotel Haarhuis. Die moet je vooral zelf gaan ervaren!

Worldhotel Crafted Collection

Sinds 2021 is Hotel Haarhuis lid van WorldHotels en mogen ze met trots de titel dragen van eerste WorldHotels Crafted hotel in de Benelux. WorldHotels Crafted Collection heeft een gezamenlijke missie om onafhankelijke hoteliers in de spotlight te zetten die het gewone in het buitengewone weten om te toveren.

Door > Mahlee Plekker

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!