Back Back Nieuws

Verticale kas RAI Amtrium representeert duurzame bedrijfsvoering RAI

10 juni 2015
Het Amtrium is het meest duurzame beurs- en congresgebouw van Europa en heeft hiervoor als eerste congresgebouw een BREEAM-NL Excellent certificaat ontvangen. Een belangrijk onderdeel van het Amtrium is de vijf verdieping tellende verticale kas. In de verticale kas worden groenten, kruiden en eetbare bloemen gekweekt voor de restaurants van de RAI en het restaurant THE ROAST ROOM. Dagelijks worden er producten uit de kas gebruikt in de restaurants. RAI heeft een samenwerking opgezet met Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten, die verantwoordelijk is voor het ontwerp en de beplanting.

Groene long
De verticale kas is de groene long van het Amtrium en zorgt voor de klimaatbeheersing door middel van gecontroleerde luchtcirculatie in combinatie met de warmte/ koude opslag van het gebouw. Er wordt gebruik gemaakt van een automatisch en volledig computergestuurde bewatering met behulp van een druppelsysteem. Het water voor de irrigatie bestaat uit regenwater en wordt aangevuld met leidingwater.

De verticale kas is een ruimtebesparende manier van teelt en dient als voorbeeld in deze stedelijke omgeving. RAI Amsterdam wil blijven inspireren en de verticale kas laat zien, dat zelfs in een grote stadsomgeving welzijn en het milieu centraal staan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!