Verrassend veel mogelijk bij Kunstlinie Almere FlevolandVerrassend veel mogelijk bij Kunstlinie Almere Flevoland
Back Back Locaties

Verrassend veel mogelijk bij Kunstlinie Almere Flevoland

08 maart 2018

Het gebouw van Kunstlinie Almere Flevoland staat midden in het centrum van Almere. De voormalige schouwburg is tegenwoordig veel meer dan alleen theater. Als je binnenkomt, ervaar je de enorme mogelijkheden van dit pand. Het is ruim, licht en het zicht door de grote raampartijen op het Weerwater geeft alle ruimtes een extra dimensie. Van de buitenkant zie je niet wat hier allemaal kan.

Al enige tijd is Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) veel meer dan alleen een schouwburg. Sinds de gemeente Almere de bestemming van het pand heeft veranderd is de KAF een verzameling van kunst, exposities, theater, een gezellig (eet) café en evenementencentrum. Al je binnenkomt, bevind je je in een ruimte met tafeltjes langs het raam, waar je ook kunt werken. Achterin is het loungecafé. Thijs Calis, verantwoordelijk voor evenementen en verhuur, geeft me een rondleiding door het pand, dat is ontworpen door het Japanse architectenbureau Sanaa.

 • Verrassend veel mogelijk bij Kunstlinie Almere Flevoland
 • Verrassend veel mogelijk bij Kunstlinie Almere Flevoland
 • Grote zaal - Foto > Patrick Meis
  Grote zaal - Foto > Patrick Meis
 • Verrassend veel mogelijk bij Kunstlinie Almere Flevoland
 • Verrassend veel mogelijk bij Kunstlinie Almere Flevoland
 • Foto > Dagmar
  Foto > Dagmar
 • Kleine zaal
  Kleine zaal
 • Foto > Raymond Schuling Fotografie
  Foto > Raymond Schuling Fotografie
 • Waterfoyer - Foto > Clemens
  Waterfoyer - Foto > Clemens
 • Panoramafoyer
  Panoramafoyer

Theaterzalen

We beginnen bij de bar en de foyers van de Grote Zaal. Opvallend in één van de foyers, is de enorme hoogte met de grote witte trap die uit een stuk is gemaakt en die drie verdiepingen met elkaar verbindt. Dan komen we in de Grote Zaal. Een prachtige ruimte met plaats voor bijna duizend mensen. De stoelen van de eerste rijen kunnen weggehaald worden, waardoor er plaats ontstaat voor een orkestbak of een groter podium. Ook is het mogelijk alleen het grote podium van de zaal te gebruiken voor bijvoorbeeld een prijsuitreiking, een workshop of zelf een beurs. Ondanks de grote capaciteit van de zaal, doet deze toch compact en sfeervol aan. Dat komt vooral door de vorm van de zaal met drie balkons. Opvallend is ook dat de stoelen grijs zijn en niet, zoals in de meeste theaters, bekleed met rode pluche. Met de moderne verlichting en technische mogelijkheden is deze grote zaal uitermate geschikt voor professionele producties.

Naast deze grote theaterzaal biedt KAF ook nog een Middenzaal en een Kleine Zaal aan. De Middenzaal biedt op de tribune plaats aan 330 mensen, maar hier is het mogelijk om de rijen met zitplaatsen in elkaar te schuiven en daardoor te variëren met de ruimte. Erg mooi hier is de mogelijkheid om de gordijnen open te schuiven en door de glazen wand uitzicht te krijgen op het Weerwater.

De Kleine Zaal is erg sfeervol en intiem. Een mooie plek voor een pianoconcert of een intieme productie. Ook hier de mogelijkheid om het licht en het uitzicht op het Weerwater binnen te laten. En natuurlijk ook hier de mogelijkheid de tribunes in te klappen en daardoor bijvoorbeeld voor een ochtend en een middagprogramma en totaal andere ruimte aan te bieden met een compleet andere feeling.

Vergaderruimtes

Naast de indrukwekkende theaterzalen zijn er ook diverse vergaderruimtes en in totaal acht zogenaamde breakout ruimtes. De tour door het moderne pand biedt steeds een nieuwe aanblik en wat dit pand zo bijzonder maakt is dat bijna alle ruimtes de mogelijkheid hebben om daglicht toe te laten in de zalen. In het midden van het pand is een soort glazen open ruimte, waar het daglicht ook door naar binnen komt en die zorgt voor het open gevoel in het pand.

Speciale aandacht verdienen nog de Waterfoyer en de Panoramafoyer. Dit zijn prachtige ruimte om vergaderingen te hosten. Deze foyers bieden beiden een prachtig uitzicht op het water. Deze ruimtes zijn volledig uitgerust met alles wat een moderne vergaderruimte kan bieden. Beamer of LCD-scherm, whiteboard en flipovers zijn aanwezig en natuurlijk kunt u ook een arrangement boeken inclusief koffie, thee en frisdrank en snacks of broodjes. Mooie zalen die u ongetwijfeld zullen inspireren bij het maken van nieuwe plannen.

De kleinere breakout rooms verschillen allen in ruimte, sfeer en inrichting. Zo is er een heuse balletruimte met spiegels, een ruimte die nu dienst doet als foto studio en  diverse kleine ruimtes voor een voorbespreking voorafgaand aan een event.

Expo

Expo is eveneens onderdeel van het multifuctionele pand van KAF. Expo organiseert bijzondere beeldende kunstprojecten. De expositieruimte, bestaande uit zeven prachtige zalen, die met elkaar verbonden zijn, is onlangs verbouwd en er worden ook rondleidingen gehouden.  Vanaf maart is hier de bijzondere fotoexpositie ‘Overdaad’ te zien. Voor heel speciale evenementen is het mogelijk ook deze ruimte te boeken. U ontvangt uw relaties in een aparte en bijzonder mooie setting. Voor meer informatie en ideeën hierover kunt u contact opnemen met Thijs Calis.

Lego

In de architectuurstudio is een prachtig project te zien: De stadsmaquette van Almere, geheel opgebouwd uit legosteentjes. Een enorm project waar de Belgische Lego Certified Professional Dirk Denoyelle iets heeft neergezet dat uniek is in de wereld en dat ook nog eens gratis toegankelijk is bij KAF. Hier kunnen bedrijven hun relaties iets heel bijzonders aanbieden: Een borrel in de architectuurstudio met de stadsmaquette met lichtjes. Direct genoeg gesprekstof in een inspirerende omgeving. Voor een teambuildingsessie zijn er ook mogelijkheden voor een professionele Lego workshop.

Goed bereikbaar

Naast alle mogelijkheden die KAF biedt, is de ligging in het centrum van Almere ook nog eens heel centraal en goed bereikbaar vanuit heel Nederland. Naast uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, ligt er ook een grote parkeergarage met plaats voor 2.000 auto’s op 2 minuten lopen. Kunstlinie heeft alles om van elk evenement iets moois te maken. Ga vooral eens binnen kijken bij deze moderne locatie, waar echt wordt gedacht in mogelijkheden.

Door > Kitty Dalhuizen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!