Back Back Nieuws

Vernieuwd Spant! is totaal veranderd

03 oktober 2005


Na slechts tien weken kloppen, hameren, boren, stofferen en verven is theater en congrescentrum ’t Spant (www.spant.org) onherkenbaar veranderd. Tijdens het gala dat afgelopen zaterdag ter gelegenheid van de heropening van Spant! (de naam is ook enigszins veranderd) werd gehouden, is het ouderwets gezellige, naar het stoffige neigende Bussumse theater en congrescentrum veranderd in een modern, trendy theater. De kleurstelling is veranderd: het vele rood is vervangen door felgroene accenten tegen een grijze achtergrond. Aan de muren en in de lobby’s hangt en staat veel kunst, die harmonieert met de design inrichting. Na de renovatie heeft het pand ook aan ruimte gewonnen.

Tijdens het feestelijke gala werd Mies Bouwman in de schijnwerpers gezet. Met een aantal televisieprogramma’s, zoals ‘Een van de Acht’ en ‘In de hoofdrol’ heeft zij Spant! al decennia geleden landelijke naamsbekendheid gegeven. Voor haar ambassadeursrol kregen zij en haar man een stoel voor het leven aangeboden in de theaterzaal. Daarna genoten de gasten een uur lang van het slagwerkspektakel van de Japanse groep Tao, alvorens iedereen kon uitzwermen over de begane grond en de twee verdiepingen, waar de nieuwe huiscateraar Grand Catering voor lekkere Japanse hapjes en Hollandse vissoorten zorgde.

Het gala trok ook veel evenementenorganisatoren. “Met de nieuwe uitstraling is Spant! voor meer organisatoren aantrekkelijk geworden,” stelt Willem Smit, de theaterdirecteur die de initiatiefnemer is van het ingrijpende project. “Ik wilde het helemaal anders: met kunst, andere kleuren en 1001 brandende kaarsen erin.” Over anderhalve maand (21 november) vindt in het vernieuwde Spant! de uitreiking plaats van de High Profile Internet Awards.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!