Back Back Nieuws

Vernieuwd Olympisch Museum biedt interactieve bezoekerservaring

10 januari 2014
Panasonic (PSCEU) heeft het onlangs heropende Olympisch Museum van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) uitgerust met meer dan 150 van haar audiovisuele oplossingen. Met de projectoren, displays en camera’s van Panasonic biedt het totaal vernieuwde museum bezoekers een interactieve ervaring en een bijzondere kijk in de geschiedenis van de Olympische Spelen. De samenwerking is een nieuwe stap in het jarenlange partnerschap tussen Panasonic en het IOC.

Twintig jaar na de opening sloot het Olympisch Museum in Lausanne (Zwitserland), het grootste archief over de Olympische Spelen ter wereld, eind januari 2012 zijn deuren wegens een renovatie. De sluiting gaf het IOC de kans om samen met Panasonic naar de toekomst van het museum te kijken en te evalueren hoe het museum zijn bezoekers nieuwe ervaringen kan bieden. Onlangs opende het museum zijn deuren weer voor het grote publiek.

Levensechte beelden
Tientallen projectoren, professionele displays, en film- en bewakingscamera’s werden geplaatst in de tentoonstellingsruimtes, kunstgalerijen, leerzones en restauratievoorzieningen van het Olympisch Museum. Deze oplossingen spelen een belangrijke rol in de interactieve bezoekerservaring en moeten museumbezoekers via levensechte beelden meenemen in de wereld van de sport en de Olympische Spelen in het bijzonder.

Wereldwijde partner
Panasonic is als officiële wereldwijde Olympische partner voor audiovisuele oplossingen verheugd over haar bijdrage aan het vernieuwde Olympisch Museum. Tijdens de Olympische Spelen van London in 2012 verzorgde Panasonic de projectoren en displays in het Olympisch dorp en werden de vele wedstrijden uitgezonden met behulp van de camera-apparatuur van Panasonic.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!