Back Back Nieuws

Vermei opent Cepari Strandgolf Open

01 oktober 2007
Martijn Vermei (19), winnaar van de Van Lanschot Jeugdtour Kwalificatiewedstrijden, opent vrijdag 5 oktober het driedaagse golfevenement Cepari Strandgolf Open op het strand en de boulevard van Scheveningen, door de (letterlijke) eerste afslag vanaf de Pier.

Tal van prominenten en topsporters verlenen hun medewerking aan dit unieke strandgolfevenement. Wethouder Henk Kool en Topkok Robert Kranenborg verzorgen de prijsuitreiking van de Business Golfdag op 5 oktober en Erica Terpstra verzorgt de prijsuitreiking van de Topgolfdag op zondag 7 oktober.

Het publiek kan op het strand kijken naar de golfende Hein Vergeer, Mental Theo, Sander Foppele, Bruni Heinke, ‘Big Brother’ Bart, oud profvoetballer Nieks Kokmeijer, Eddie Dix (honkbalcoach Jong Oranje), topamateurs van Jong Oranje en het Nationale Pitch en Put Team. Ook de burgemeester van Texel, mevrouw Geldorp-Pantekoek, doet met een hele delegatie mee aan het NK Strandgolf op zaterdag 6 oktober om zo alvast de sfeer te proeven voor het golfevenement in Texel in mei 2008.

Tijdens het Cepari Strandgolf Open 2007 op 5, 6 en 7 oktober aanstaande, powered by Greenfields, zijn er tal van golfactiviteiten op de boulevard en het strand van Scheveningen, ook voor mensen die (nog) niet golfen. Zeer populair zal de PosthoornDriving Range zijn, langs de kustlijn rechts van de Pier,waarbij bezoekers biologisch afbreekbare golfballen in de Noordzee kunnen slaan. Voor het Kurhaus staat er een gezellig Golfdorp, waar je onder andere gratis op de foto kan bij ANWB Golf of een leuke golfgadget kan kopen. Hier ligt ook een putting green, waar de beginnende golfer kan oefenen. Voor de ingang van de Pier staat de Golf on Tour bus, waarin twee golfsimulators zitten. Hierin kan men proberen om de golfbal zo ver mogelijk te slaan, de zgn. Longest Drive. Echte golfbuggy’s rijden de spelers en het publiek heen en weer op de boulevard.

Stichting Strandgolf Scheveningen heeft ook dit jaar Right to Play als goed doel voor het Cepari Strandgolf Open geadopteerd. De link tussen een sportevenement als het Cepari Strandgolf Open en het toepassen van sport en spel ten behoeve van maatschappelijke ontwikkeling was snel gelegd. Mede, gezien het convenant dat de Gemeente Den Haag in 2006 met Right to Play heeft afgesloten.

Het Cepari Strandgolf Open 2007 is een initiatief van de Stichting Strandgolf Scheveningen en wordt georganiseerd door Smith & Glebbeek Communicatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!