Back Back Nieuws

Vermaat Groep steunt Voedselbanken Nederland in strijd tegen armoede en voedselverspilling

02 oktober 2013
Vermaat Groep en Voedselbanken Nederland zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Tijdens de ledenvergadering  van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken op 29 juni is hier enthousiast op gereageerd. Met de symbolische overhandiging van een voedselpakket aan de Voedselbank bezegelden Paul Vermaat (Vermaat Groep) en Tom Hillemans (resp. voorzitter en vice–voorzitter) de samenwerking. (zie foto).

Armoedebestrijding en voedselverspilling
Voedselbanken Nederland zet zich naast armoedebestrijding en de distributie van voedselpakketten ook in op het thema voedselverspilling. De samenwerking met Vermaat Groep bestaat uit het delen van kennis, terugdringen van voedselderving en distributie van voedselproducten vanuit de locaties van Vermaat naar de lokale voedselbanken. Daarnaast biedt Vermaat Groep het landelijk bestuur kantoor- en vergaderruimte in Bridges Office Spaces te Houten.

Snelst groeiende bank
Paul Vermaat, Algemeen Directeur Vermaat Groep: 'Ik ben erg trots op deze samenwerking aangezien de doelstellingen van de Voedselbank mij persoonlijk zeer na aan het hart liggen, Vermaat Groep is een familiebedrijf en onze waarden sluiten geheel aan bij het goede werk van de Voedselbanken Nederland. Daarnaast hebben we als horecabedrijf een verantwoordelijkheid om zuinig om te gaan met zo iets kostbaars als voedsel'.

Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland: 'De Voedselbank is niet voor niets de snelst groeiende bank van Nederland. We zijn daarom verheugd met de Vermaat Groep een partner te hebben gevonden die de voedselbanken ondersteunt in deze tijd waarin zovelen een voedselpakket hard nodig hebben'.

Paul Vermaat en Tom Hillemans zijn zeer enthousiast  over het samenwerkingsverband en zien het als een fantastische kans om het werk van de Voedselbank uit te bouwen en elkaar te versterken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!