Back Back Nieuws

Verlichtte culinaire beleving in Bolenius

11 maart 2015
‘Zien, voelen, ruiken en beloont worden met een sensationele smaaksensatie’. Bolenius wil zich niet alleen richten op smaak en opmaak. Van de amuse tot het huisgemaakte snoepplankje zeggen Chef-kok Luc Kusters en gastheer Xavier Giesen hun gasten mee te nemen in een totale culinaire beleving.

Op de Amsterdamse Zuidas, op de begaande grond van een kantoorgebouw bevindt zich Bolenius. Het decor met een Ibiza stijl gemixt met Scandinavische invloeden geeft het geheel een eigentijds sfeertje.

Aandacht
Vanaf het moment dat de amuse het tafelblad raakt, is de aandacht direct gericht op het kleine hapje dat wordt voorgezet. Het zachte licht dat aanspringt op het moment dat het eerste gerechtje wordt uit geserveerd. De reden? ‘Ik wil graag de volledige aandacht van mijn gasten voor de gerechten,’ legt Luc Kusters uit. ‘Met de meest uitzonderlijke manieren van het uitserveren; een miniatuur macaron op de rug van je rechterhand, een gouden bouillonmunt dat wordt ‘omgesmolten’ en kleine kruidenzakjes die oplossen in de saus, weet ons team haar gasten bij iedere gang te verrassen.’

Lichtsysteem
Bij Bolenius draait het alles om de ervaring. Met die reden wilde Kusters en Giesen dan ook een lichtsysteem dat hun gasten, per gang en per tafel mee kon voeren in de beleving. Geïntegreerd in het digitale tafelsysteem worden niet alleen alle wensen van de gasten doorgevoerd, maar ook de ambiance bepaald. ‘We hebben veel getest. Welke kleur past bij welk gerecht, wat voor intensiteit past bij welk gedeelte van de avond. Uiteindelijk hebben we nu zelf een aantal lichtprogramma’s samengesteld voor de verschillende menu’s. Maar de mogelijkheden en combinaties zijn onbegrensd. Op die manier kunnen we onze gasten blijven verwonderen,’ aldus Kusters.

Zilveren ster
Deze nieuwe stijl van gastronomie bleef ook bij de critici niet onopgemerkt. Zo kreeg Bolenius een zilveren ster van de WBP stars. ‘Dit restaurant biedt haar gasten een unieke beleving van heerlijke Nederlandse gerechten met veel aandacht voor duurzaamheid, een opmerkelijk interieur en een geweldig team. Bolenius is een van de beste restaurants van Amsterdam en een must-stop bij een bezoek aan de Nederlandse hoofdstad.’


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!