Verkoelende teamuitdaging: Energy Up's Ice ExperienceVerkoelende teamuitdaging: Energy Up's Ice Experience
Back Back Nieuws

Verkoelende teamuitdaging: Energy Up's Ice Experience

24 april 2024

Met de komst van de lente en stijgende temperaturen zoekt Energy Up, een toonaangevend vitaliteitsbureau uit Amsterdam, verkoeling op een unieke manier; met hun Ice Experience. Deze activiteit is speciaal ontwikkeld om teams een verfrissende en uitdagende ervaring te bieden die zowel het lichaam als geest versterkt.

De opzet van de Ice Experience

In deze volledige ervaring van 1,5 - 2 uur doorloop je drie fasen. Het begint met een snelle introductie over het mentaal klaarstomen voor het ijsbad. Vervolgens begeleiden de coaches je bij je ademhaling als voorbereiding van je lichaam op het ijzige moment. Zodra iedereen er klaar voor is, stapt iedereen het ijsbad in en wordt er afgesloten met een viering van de prestatie met een warming-up om weer terug op temperatuur te komen.

Elke fase van de Ice Experience is zorgvuldig ontworpen om een blijvende indruk achter te laten, net zoals bij oprichter Jochem: ‘Zodra ik het koude water in stap, verdwijnen de gedachten van dat moment. Het is als een natuurlijke energieboost die me voorbereid op de uitdagingen van de dag.’

Gezondheidsvoordelen en teamdynamiek

Het ondergaan van de Ice Experience biedt niet alleen persoonlijke gezondheidsvoordelen, zoals een verbeterd immuunsysteem en verminderde ontstekingen, maar het versterkt ook de teamgeest. Samen een uitdaging als deze aangaan kan de onderlinge relaties binnen het team versterken en het vertrouwen in elkaar vergroten.

Deze ervaring is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een mentale test waardoor deelnemers om leren gaan met stress en zichzelf beter leren kennen. Deze vaardigheden zijn direct toepasbaar in de dagelijkse werkzaamheden, wat bijdraagt aan een sterkere en meer veerkrachtige teamdynamiek. De Ice Experience vindt plaats op Landgoed Energy Up óf op de locatie van de organisatie.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!