Back Back Nieuws

Verjaardagsfeest in 'Klup Vurrukkulluk'

21 november 2011
Vijftig jaar geleden schreef Remco Campert zijn eerste boek onder de titel ‘Het leven is vurrukkulluk’. Nu, een halve eeuw later, vierde Xsaga de verjaardag van het boek en tevens het slot van de Nederland leest campagne van het CPNB. Meer dan 800 duizend boeken werden afgelopen maand via de Bibliotheken verspreid onder de Nederlandse lezer.

‘Lang zal ie leven’
Speciaal voor dit feestelijk samenzijn werd People’s Place aan de rand van het Vondelpark omgetoverd tot een heuse club, Klup Vurrukkulluk. Bijna 500 liefhebbers, waaronder veel journalisten, zongen uit volle borst een welgemeend ‘lang zal ie leven’ toen de schrijver met zijn familie binnentrok. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid droeg de dochter van Remco de jurk die 50 jaar geleden de kaft van het eerste boek sierde.

Geschreven ode
Op de feestavond, die werd gepresenteerd door Philip Freriks, leek geen bekende Nederlandse schrijver of dichter te willen ontbreken. Kees van Kooten, Jan Mulder, Jules Deelder, Rick de Leeuw, Tjead Bruinja, Hagar Peeters en de Amsterdamse stadsdichter F.Starik. Ze waren er allemaal en droegen een geschreven ode op aan schrijver en zijn jarige boek.

Legendarische verjaardagsfeest
Maar ook muzikanten als Benjamin Herman met zijn Trio, Giovanca, Ellen ten Damme en de 18 jarige jazzdiva Kim Hoorweg waren van de partij op dit legendarische verjaardagsfeestje. Jules Deelder draaide tot aan het eind van de avond en begin van de nacht zijn prachtige jazzplaten. De schrijver genoot en dronk een Vurrukkulluk glas rode wijn tot slot.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!