Verhoog teamspirit en welzijn met de 'DOSE-formule Verhoog teamspirit en welzijn met de 'DOSE-formule
Back Back Nieuws

Verhoog teamspirit en welzijn met de 'DOSE-formule

23 februari 2024

Amsterdams vitaliteitsbureau Energy Up maakt tijdens hun Energy Experiences al enige tijd succesvol gebruik van hun innovatieve DOSE-formule. Deze energieke activiteit prikkelt deelnemers op wetenschappelijk onderbouwde wijze, waardoor de vier gelukshormonen (D.O.S.E.) op natuurlijke wijze door het lichaam stromen. Deze unieke ervaring is ontworpen om verbinding tussen deelnemers te creëren, in beweging te komen en samen plezier te maken. Perfect voor een actieve start van de dag of een feestelijke afsluiting.

Stimulatie van gelukshormonen

Tijdens een Energy Experience worden aan de hand van de DOSE-formule worden de volgende hormonen gestimuleerd:

● Dopamine: Deelnemers worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan interactieve spellen en uitdagingen, waardoor ze een gevoel van voldoening en plezier ervaren.

● Oxytocine: Speciaal ontworpen oefeningen gericht op het bevorderen van menselijke verbinding, zoals partneractiviteiten en teambuildingsoefeningen, stimuleren het gevoel van onderlinge verbondenheid tussen deelnemers.

● Serotonine: Inspirerende muziek en momenten van zelfreflectie worden ingezet om het niveau van serotonine te verhogen, waardoor deelnemers een gevoel van innerlijke rust en welzijn ervaren.

● Endorfine: Energieke beweging, dans en lachwekkende momenten stimuleren de aanmaak van endorfine, wat resulteert in een gevoel van euforie en geluk.

Unieke ervaring van verbinding en plezier

De DOSE-formule wordt zorgvuldig afgestemd op het bedrijf of de organisatie, om deelnemers een diepgaande en transformerende ervaring te bieden. Elk aspect van de activiteit is ontworpen om de gelukshormonen te stimuleren en een diep gevoel van verbinding te creëren. Het is een unieke kans voor teams om samen te komen, plezier te hebben en een gezamenlijke positieve energie te ervaren die lang na het evenement zal blijven hangen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!