Back Back Nieuws

Vergaderen in huiskamersfeer bij Lodewijck

25 juli 2013
Traiteur, Tea- & Lunchroom Lodewijck is in Ulvenhout gevestigd. Hier kun je binnen of buiten in de omsloten binnentuin van verrassende gerechten genieten. De gerechten zijn huisgemaakt van verse streek- en seizoensproducten en veelal biologisch.

Eigenaresse Carla van Vliet is Bourgondiër pur sang. Ze is opgegroeid binnen een familie, waar culinaire hoogstandjes op tafel werden gezet. Zo was haar opa met zijn koekjes en taarten, van zijn tea- en lunchroom, hofleverancier van Koningin Wilhelmina.
Lodewijck heeft een huiskamersfeer en is ingericht met verschillende oude tafels. Tafels gedekt met ‘fout’ servies, servies dat zo fout is dat het toch weer mooi wordt. Het geheel wordt afgemaakt met een damasten servet: ‘Ik gruwel ervan als je ergens gaat eten en je krijgt een papieren envelop met daarin bestek en een papieren servet; alsof je gaat picknicken’, aldus Carla. In het winkelgedeelte staan oude kasten met olijfolie, pasta, wijn, koffiebonen, thee en jam. De koeltoonbank met smakelijke gerechten om mee naar huis te nemen, maar ook om bij Lodewijck direct te verorberen als lunch of diner.

Streek- en seizoensproducten
De veelal mediterrane gerechten wisselen twee of drie maal per week naast het permanente aanbod. Allemaal gerechten bereid van producten die de omgeving rijk is. Voor de bietjes, asperges, peulen en bijvoorbeeld de aardappels gaat de onderneemster naar de boer in Ulvenhout en de allerlekkerste biologische tomaten haalt Carla uit Dongen. Geoogste producten en dezelfde dag nog bereid, verser kan niet. Verder wordt Brabants scharrelvlees verkocht en verwerkt. Allemaal eerlijke producten die door Carla met liefde worden bereid.

Receptie of een vergadering in de lichte tuinkamer
De tuinkamer met aangrenzend terras is te reserveren voor kleine tot middelgrote recepties, diners, lunch of bijvoorbeeld voor een vergadering. Deze ruimte wordt gebruikt voor wisselende exposities, veelal schilderkunst van kunstenaars uit de directe omgeving.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!