Vergaderen in de pop-up huiskamer van ZwierVergaderen in de pop-up huiskamer van Zwier
Back Back Nieuws

Vergaderen in de pop-up huiskamer van Zwier

29 januari 2019

Zwier, de vrijhaven van de stad is volop in ontwikkeling. Binnenkort openen ze een nieuwe vergaderlocatie op het Zwier terrein; de Pop-up Huiskamer. Het wordt het centrale punt tussen de Zwier tenten, de Kas, de Werfplaats en de Moestuin. Een bijzondere plek aan het water waar men in huiselijke setting kan samenkomen voor vergadering, brainstorm, presentatie én diner. Rondom het gebouw vindt men veel buitenruimte en een terras aan het water van de haven. Officieel open vanaf 1 april.

Voel je thuis

Een plek met net een ander gevoel dan de andere vergaderlocatie 'De Werfplaats'. Het warme karakter van 'De Huiskamer' laat gasten zich snel thuis voelen. Buiten wordt naar binnen gehaald door de glazen wand en het gebruik van veel planten. De ruimte is flexibel in te delen zodat deze zowel als boardroom voor intieme gezelschappen geschikt is, maar ook gebruikt kan worden voor presentaties tot 100 personen. Er is een houthaard waar men rondom kan zitten en de open keuken nodigt uit om een kijkje bij de koks te nemen.

Circulair bouwen

Deze locatie wordt pop-up genoemd, omdat het gebouw voor een aantal jaar in gebruik zal worden genomen en daarna plaats moet maken voor meer water. De definitieve 'Huiskamer' zal namelijk op een andere plek gebouwd worden. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met circulaire bouw. Zo wordt er veelal gekozen voor materialen die al een leven achter de rug hebben en na gebruik voor 'De Huiskamer' weer demonteerbaar zijn om op een andere plek ingezet te kunnen worden. Een voorbeeld hiervan; de houten vloer is gemaakt van een 30 jaar oude damwand van een eiland op de Vinkeveense plassen. Dit hardhout doet het super goed in zijn nieuwe leven als vloer.

Plantaardig eten

'De Huiskamer' biedt verschillende creatieve mogelijkheden voor lunch, borrel of diner. Er wordt in de basis plantaardig gekookt met de focus op lokale, biologische producten. Mede-oprichter Yordi de Bruin: 'Zwier staat bij onze gasten bekend om haar inspirerende keuken. We willen onze gasten niet alleen een lekkere en voedzame maaltijd serveren, maar het doel is ook te inspireren. Door niet alledaagse gerechten op tafel te zetten, sta je even stil bij wat je voorgeschoteld krijgt. Dat stukje bewustzijn triggert inspiratie, creativiteit en verbinding.'

Over Zwier

Het familiebedrijf, voorheen Haven Winkeloord (sinds 1930), wordt voortgezet door de derde generatie. Onder de nieuwe naam Zwier (tot stand gekomen in samenwerking met merkstrategie & ontwerp bureau Matters Most) ontwikkelt dit bedrijf zich tot een duurzame buitenplaats waar energie stroomt. Nu met een vergader/retreat locaties en luxe tenten, in de toekomst met duurzame huisjes direct aan het water. Bij Zwier kan je varen, vergaderen, zwemmen, werken, logeren en ontspannen. Een plek buiten de stad met een ongedwongen sfeer. 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!