Back Back Nieuws

Verenigingsvrouw in hart en nieren Esther Herber-Zey erelid van KHN

05 oktober 2015
Esther Herber-Zey is tijdens de ledenraadsvergadering op 29 september jl. benoemd tot erelid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). KHN voorzitter Toon Naber reikte Esther de oorkonde en de gouden speld uit. Hij roemde haar oog voor de kleinere bedrijven die lid zijn van KHN en haar kwaliteiten als bruggenbouwer.

Na zes jaar lid te zijn geweest van het Landelijk Bestuur van KHN, neemt Esther Herber afscheid in verband met het bereiken van de maximale zittingsduur van zes jaar. Voordat Esther benoemd werd in het Landelijk Bestuur, was zij van 2003 tot 2008 voorzitter van de toenmalige sector Discotheek- en Zaalbedrijven en daarna voorzitter van de sector Drankverstrekkende bedrijven.

Conflictbemiddelaar
Toon Naber: ‘Mede door gebruik te maken van haar vrouwelijke intuïtie speelde Esther als KHN-bestuurder vaak de rol van conflictbemiddelaar. Ze was altijd toegankelijk en behulpzaam, collega-bestuurders en -ondernemers konden altijd een beroep op haar doen voor hulp en advies.’ Esther was lange tijd het gezicht en boegbeeld van de drankverstrekkende horeca. Als lid van het Landelijk Bestuur maakte zij zich sterk voor de gehele horeca, maar de kleinschalige horeca behield altijd haar bijzondere interesse. Binnen het Landelijk Bestuur was het vaak Esther die aandacht vroeg voor de invalshoek van de kleinere ondernemer. Daarbij nooit uit het oog verliezend dat zij als Landelijk Bestuurslid de gehele horeca vertegenwoordigde.

Verenigingsvrouw
Als lid van het Landelijk bestuur was Esther Herber ook lid van de voordrachtcommissie, bestuurslid van de BEM en bestuurslid van het Henderikus Voormey Fonds. Tevens vervulde zij enige tijd de functie van interim-bestuurder van SVH. Toon: ‘Esther is een verenigingsvrouw in hart en nieren. Bij Esther speelt gevoel een belangrijke rol bij besluitvorming. Op basis van haar intuïtie, aangescherpt door jarenlange bestuurs- en verenigingservaring, koos zij vaak posities die achteraf wijs bleken te zijn. Tijdens haar bestuurlijke loopbaan vergat Esther nooit dat zij met mensen, elk met hun eigen verhaal, te maken heeft. Het maakte haar niet alleen tot een kundig maar ook een warm en betrokken bestuurder.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!