Back Back Nieuws

Verbouwing Sportpaleis Ahoy van start

13 juli 2009
Tijdens het North Sea Jazz Festival werd er een grote stap gezet in de modernisering van het Sportpaleis van Ahoy. De Gemeente Rotterdam en de bouwcombinatie BAM Utiliteitsbouw bv regio Rotterdam, Unica, Croon en Iemants, zetten hun handtekening onder een contract waarmee de renovatie van het Sportpaleis formeel van start gaat. De opdracht behelst kort gezegd het uitbreiden, aanpassen en renoveren van het Sportpaleis dat in eigendom is van de gemeente Rotterdam. Met deze investering in Ahoy geeft de gemeente een belangrijke impuls aan de economie.

De eerste werkzaamheden starten deze zomer. Tot maart 2010 zal de bezoeker hier nauwelijks iets van merken. Tussen maart en augustus 2010 bestaat er een “exploitatievrije periode” waarin evenementen vanuit het Sportpaleis zoveel mogelijk naar Hal 1 (10.000 m2) worden verplaatst. In het najaar van 2010 worden de werkzaamheden afgerond, waarna het vernieuwde Sportpaleis eind januari 2011 officieel haar deuren zal openen.

Het Sportpaleis van Ahoy werd rond 1970 gebouwd als overdekte wieler- en ijsbaan. De afgelopen 35 jaar heeft het gebouw een veel breder gebruik gekend als een van de toonaangevende, multifunctionele indoor arena’s van Europa. Gemeente Rotterdam grijpt de noodzakelijke renovatie aan om het Sportpaleis zo te verbouwen dat de accommodatie bij de beste van Europa zal blijven behoren. De productietechnische eigenschappen van het gebouw worden opgewaardeerd om aan de eisen van internationale popartiesten (en sport)evenementen te blijven voldoen. De bezoekerscapaciteit wordt vergroot en de beleving van de bezoeker krijgt bijzondere aandacht.

Ahoy en de Gemeente Rotterdam behoren tot een grote groep betrokken partners in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Het Zuidpleingebied ondergaat dankzij deze ontwikkeling de komende jaren een metamorfose. Infrastructuur, detailhandel, vermaak en ontspanning, wonen, werken en onderwijs krijgen een enorme impuls. De renovatie van het Sportpaleis Ahoy is een van de eerste grote bouwprojecten binnen deze gebiedsontwikkeling.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!