Verbouwing grote theaterzaal Spant Bussum klaarVerbouwing grote theaterzaal Spant Bussum klaar
Back Back Nieuws

Verbouwing grote theaterzaal Spant Bussum klaar

28 september 2023

De verbouwing van de grote theaterzaal van Spant is afgerond. Begin juli werd ‘Podium één’ volledig gestript voor een totale metamorfose. Met een nieuwe, luxe uitstraling, high-end licht- en geluidsinstallaties en duurzame innovaties is de zaal klaar voor de toekomst. Klaar voor nieuwe betekenisvolle congressen en onvergetelijke theaterbelevingen.

Samen met architectenbureau Kabaz gaf Spant de metamorfose van Podium één vorm. Bij binnenkomst vallen de natuurlijke kleuren en materialen, de dynamische wandpanelen die voor spectaculaire 3D-effecten zorgen, en de comfortabele stoelen direct op. De zaal heeft een luxe uitstraling, die de gasten even uit het alledaagse trekt.

Maatwerk door techniek

De hypermoderne techniek in de zaal versterkt de beleving van de gasten. Met het nieuwe lichtsysteem wordt iedere lamp in de zaal apart bediend. Hierdoor kan de lichttechnicus de verlichting helemaal pas maken voor iedere theatervoorstelling of congres. En de nieuwe geluidsinstallatie is zo verfijnd dat alle gasten, waar ze ook zitten in de zaal, dezelfde geluidservaring hebben.

Altijd de duurzaamste optie

Zoals altijd bij Spant gaan kwaliteit en duurzaamheid hand in hand. In de zoektocht naar de beste én duurzaamste opties zijn creatieve oplossingen ontstaan. Zo is het vilt van de wandpanelen gemaakt van gerecyclede petflessen en gecoat met leer van een restproduct. De stoelen zijn volledig hergebruikt. Daarnaast zijn alle zaallichten led en is de vloerbekleding van gerecycled materiaal.

Vertrouwen in de toekomst

Een jaar geleden besloten directeuren Paul Haighton en Bert Dijkstra om de verbouwing door te zetten. Paul Haighton: ‘Met deze grootse verbouwing hebben we een enorme stap voorwaarts gezet met ons mooie bedrijf. Het laat zien hoeveel vertrouwen Bert en ik hebben in de toekomst. De behoefte om elkaar live te ontmoeten blijft groeien. We hebben de verbouwing samen met het team beleefd, wat maakt dat iedereen trots is op het resultaat. De eerste reacties van onze gasten zijn geweldig, het overtreft echt onze verwachtingen.’

De deuren zijn geopend

De nieuwe zaal is al het decor geweest van een aantal congressen. En biedt natuurlijk ook prachtige mogelijkheden voor eindejaar bijeenkomsten. De eerste artiest die het nieuwe podium betreedt is cabaretier Youp van ’t Hek. Vanaf donderdag 28 september staat hij drie avonden achtereen in een uitverkochte zaal.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!