Veluwecamping de Pampel zet zich in voor LongfondsVeluwecamping de Pampel zet zich in voor Longfonds
Back Back Nieuws

Veluwecamping de Pampel zet zich in voor Longfonds

02 augustus 2017

Een programma vol activiteiten

Op Veluwecamping de Pampel worden deze week volop activiteiten georganiseerd. Net als vorig jaar, wordt er een heus Glazen Huis gebouwd waar men verzoeknummers kan aanvragen. Ook worden er onder andere pizza’s gebakken en T-shirts gekleurd. De opbrengsten wat hiermee wordt ingezameld komt volledig ten goede van het Longfonds.

De tweede keer

De komende week wordt er voor de tweede keer een goede doelenweek georganiseerd. In 2016 vond deze de eerste keer plaats. In slechts één week tijd is er een bedrag van € 1520,36 ingezameld voor onderzoek naar de ziekte Longfibrose. In 2015 heeft Carla Uithol, eigenaresse van Veluwecamping De Pampel de strijd tegen deze ziekte verloren.

Over het Longfonds 

Jaarlijks krijgen ongeveer 1.000 mensen in Nederland de diagnose Longfibrose. Over de ziekte is relatief weinig bekend en met de goede doelenweek wil familie Uithol daar verandering in aanbrengen. Het Longfonds doet wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen longziekten. Met als ultieme droom: astma voorkomen, kapotte longen repareren en een betere behandeling van ernstige longziekten.

Officiële bekendmaking bedrag

Vrijdag 4 augustus volgt de officiële bekendmaking van het opgehaalde bedrag. De telling zal plaatsvinden onder leiding van een officieel afgevaardigde van het Longfonds.

Over Veluwecamping de Pampel

Veluwecamping de Pampel is onderdeel van Veluwe Vakantieparken en ligt in Hoenderloo, midden op de Veluwe. De camping is internationaal geroemd vanwege het bijzondere sanitair gebouw. Naast de Pampel zijn ook ’t Schinkel en Heideheuvel onderdeel van Veluwe Vakantieparken. Meer informatie: www.veluwevakantieparken.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!