Back Back Nieuws

Veldeman Structure Solutions loves chocolate

30 juni 2014
De nieuwe Callebaut Chocolate Academy in Wieze werd op dinsdag 24 juni officieel geopend. Het gloednieuwe opleidingscentrum werd gebouwd naast de productie waar het Callebaut-verhaal in 1911 begon en is het vlaggenschip van een netwerk van 16 Chocolate Academy centres wereldwijd.

Vier opleidingsruimtes werden speciaal ingericht om vakmensen, zoals chocolatiers, bakkers, banketbakkers en chef-koks, opleidingen aan te bieden voor chocoladeverwerkingen. Een kleinschalige reproductie van een tropisch woud waarin cacaobomen groeien dompelt de chocoladeprofessionals onder in de wondere wereld van de cacao. Verder is er een proefruimte waar een smaak- en geurspecialist de bezoekers door de het gevarieerde palet van chocoladesmaken gidst, een conferentieruimte, een Chocolate Bar waar verse chocolademelk geserveerd wordt en een bibliotheek met een uitgebreide collectie boeken over chocolade. Het nieuwe Chocolate Academy centre verwacht 1.000 professionals per jaar.

Veldeman Structure Solutions bouwde de tijdelijke accommodatie voor de feestelijke opening, die onder andere bijgewoond werd door vicepremier Alexander De Croo, VBO-topman Pieter Timmermans en topchef Peter Goossens. Het werd een show met veel spektakel, muziek, speeches en jawel, chocolade. Ook het personeelsfeest en een Benelux event vonden eerder deze maand plaats op dezelfde locatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!