Back Back Nieuws

Veldeman Structure Solutions beperkt ecologische voetafdruk

20 januari 2011
Duurzaam ondernemen is voor Veldeman Structure Solutions een absolute prioriteit. In het verleden werden op dit vlak reeds heel wat inspanningen geleverd. Door in het beleid aandacht te besteden aan zowel milieu-, sociale als economische aspecten wil Veldeman Structure Solutions haar groei, rendabiliteit en continuïteit verzekeren en tegelijkertijd haar ecologische voetafdruk tot een minimum beperken.

 

Verbintenis

Onlangs ondertekende Veldeman Structure Solutions de verbintenis om binnen enkele maanden het 'Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg' te behalen. Hiermee engageert het bedrijf zich om een aantal concrete acties te ondernemen rond milieu en duurzaamheid.

 

Maatregelen

Zo werden photovoltaïsche panelen op het dak geplaatst om hernieuwbare energie op te wekken. Om het energieverbruik verder te beperken werd in de productie een energiezuinige verwarmingsinstallatie op aardgas geplaatst met recirculatie van warme lucht. Het energieverbruik zal kritisch opgevolgd worden, zodat dit verder geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast zal de verlichting vervangen worden, niet enkel met het oog op efficiëntie, maar ook rekening houdende met het welzijn van de werknemers.

 

Mensvriendelijk ondernemen

Een ander aandachtspunt is het beperken en recycleren van afval. Niet alleen de PVC zeilen zullen volledig gerecycleerd worden, maar ook het tot een minimum beperkte verpakkingsafval, papierafval en afval van materialen. Tenslotte wordt in het kader van mensvriendelijk ondernemen onder meer extra aandacht besteed aan de brandveiligheid en afzuiging van rook in de lasafdeling.

 

CO2-neutrale provincie

Het 'Charter Milieu en duurzaam ondernemen Limburg' is een initiatief van Voka – Kamer van Koophandel Limburg en heeft als doelstelling om van Limburg een CO2-neutrale provincie te maken. Een evaluatiecommissie beslist deze zomer over de toekenning van het charter.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!