Back Back Nieuws

Veldeman reist mee met Volvo Ocean Race

10 februari 2015
De 12e editie van de Volvo Ocean Race, ’s werelds grootste en zwaarste zeilwedstrijd, loopt nog tot eind juni. In opdracht van het Nederlandse bureau Kubik ontwikkelde Veldeman Structure Solutions 2 structuren op maat voor het Alvimedica team. De twee aluminium dakstructuren, die ondersteund worden door containers, zijn 10m bij 12m groot en doen dienst als hospitality ruimte in de havens van de tussenstops. Wanneer 1 structuur in gebruik is, is de andere onderweg naar de volgende haven.

Het dak en de gevels bestaan uit een hoogwaardig PVC zeil dat full colour bedrukt werd met het logo van het team. De lichtgewicht structuren werden zo ontworpen dat ze snel opgebouwd en weer afgebroken kunnen worden en zijn bestand tegen de hoge windbelasting in de havens.

Veldeman op maat
Het project is een goed voorbeeld van de structuren op maat die Veldeman levert voor klanten met specifieke eisen. Dankzij de eigen R&D en engineering afdeling, een in-house zeilmakerij en metaalafdeling kan Veldeman een totaaloplossing aanbieden van het initiële concept tot en met de oplevering inclusief ontwerp, berekeningen, productie, installatie en projectopvolging. Het bedrijf kan daarbij putten uit meer dan 40 jaar internationale ervaring met zeilstructuren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!