Back Back Nieuws

Veldeman ontwikkelt speciale tenten voor Rock Werchter

18 juni 2015
Momenteel wordt er in Werchter hard gewerkt om het festivalterrein in gereedheid te brengen voor het grootste festival van België. Ook Veldeman is druk in de weer met de opbouw van de nieuwe tenten voor de zijpodia, die voor de eerste keer op Rock Werchter geplaatst zullen worden.

Nieuw: TFS
Organisator Live Nation was op zoek naar nieuwe constructies met meer mogelijkheden en vond in Veldeman de ideale partner. De Breese tentenbouwer ontwikkelde op vraag van de organisatie de imposante TFS-structuur (Tensioned Fabric Structure) van 50m breed die zich kenmerkt door zijn enorme afmetingen en unieke boogvorm. Dankzij de hoge binnenruimte en zwarte binnenzijde biedt de structuur een uitstekende akoestiek. De zilveren buitenzijde zorgt in combinatie met een goed ventilatiesysteem voor een aangename temperatuur, wat het comfort van de festivalganger verbetert. Met zijdelingse statribunes en speciale decoratie zal een gezellige en intieme sfeer gecreëerd worden. De TFS laat bovendien een efficiënter ruimtegebruik toe door de vrije overspanning en het ontbreken van spankabels en aflopend zeil. De constructie voldoet aan de strengste Europese normen en combineert de voordelen van een lichtgewichtstructuur met de sterkte, veiligheid en afwerking van een permanente gebouw.

Met deze nieuwe constructies zullen The Barn (TFS 50 x 110 x 17 meter) en Klub C (TFS 50 x 90 x 17 meter) van 25 tot en met 28 juni onderdak kunnen bieden aan respectievelijk 14.000 en 10.000 festivalgangers. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!