Veldeman blikt terug op Gentse WinterfeestenVeldeman blikt terug op Gentse Winterfeesten
Back Back Nieuws

Veldeman blikt terug op Gentse Winterfeesten

08 februari 2019

De feestdagen zitten er dan wel al een tijdje op, maar tijdens deze kille winterdagen blikt Veldeman graag nog eens terug op een van de gezelligste winterevents: de Gentse Winterfeesten.

5 jaar Gentse Winterfeesten

In 2018 was Veldeman voor het vijfde jaar op rij partner van de Gentse Winterfeesten. Dit 4 weken durende winterevent strijkt neer op 3 pleinen in de Gentse binnenstad en trekt meer dan 3 miljoen bezoekers. Je vindt er horecagelegenheden, een kerstmarkt met 155 standhouders waarbij je kerstspullen of lekkers kan kopen en een tijdelijke ijsbaan.

Elke centimeter benut

Vanuit organisatorisch oogpunt houden de Gentse Winterfeesten wel wat uitdagingen in. Alles is tot op de centimeter uitgemeten en de oppervlaktes worden optimaal benut. Een goede voorbereiding voor deze winterse festiviteiten is een must.

Aluhallen voor elk gebruik

Veldeman plaatst jaarlijks verschillende aluhallen op de Gentse Winterfeesten, elk met hun eigen, specifieke doel en rekening houdend met verschillende challenges. Zo heb je op het Sint-Baafsplein, een grote aluhal met in het midden een hoog standbeeld in een fontein. Moeilijk, maar niet onoverkomelijk. De tent biedt plaats aan meerdere kleine, houten chalets en drankgelegenheid.

Op het Emile Braunplein kunnen bezoekers schaatsen op de tijdelijke ijsbaan die gelegen is onder de Gentse Stadshal. Veldeman legt er de vloer – met een niveauverschil van meer dan 1 meter – waarop de ijsbaan wordt geplaatst. Een huzarenstukje, want een ijsbaan moet uiteraard volledig waterpas liggen. Daarnaast plaatst Veldeman nog een aluhal voor de schaatsverhuur en eentje die dienst doet als Moose Bar, een hippe horecatent.

Sfeer en gezelligheid

De Gentse Winterfeesten ademen sfeer en gezelligheid en dat wordt ook doorgetrokken in de afwerking van de constructies. Zo ontwikkelde Veldeman voor een aantal tenten speciale houten thermowood zijpanelen: kwaliteitsvolle houten panelen die de tenten en het project een nog warmer kerstgevoel meegeven.

Quinten Goekint van Event Management Organisation, organisator van de Gentse Winterfeesten vertelt: 'Bij evenementen met zo’n aantal bezoekers mag je alleen maar de veiligheid vooropstellen. En dan willen we zeker zijn dat we de beste, meest gekwalificeerde tenten en het beste materiaal hebben en dat vinden we bij Veldeman.' Bekijk hieronder zijn getuigenis.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!