Back Back Nieuws

Veemarktplein bij Jaarbeurs toneel voor eerste Spek & Bonen Festival

05 juni 2015
Spek & Bonen Festival brengt van 13 tot en met 16 augustus eten, muziek, fijne biertjes en wijnen, voor jong en oud. De eerste editie van Utrecht’s mooiste food & drinks festival vindt plaats op het Veemarktplein (P3), naast de Utrechtse Jaarbeurs. Geen gedoe met gras, gewoon ouderwets stads op een plak asfalt die in de zomer overdag opwarmt en ‘s avonds een warme gloed over het festival uitstraalt. Denk aan een zee van priklichten, een Hollands Djemma-el-Fna met de fijnste food-trucks en street-food stands, Duizend-en-een-Nacht in combinatie met een mooie culturele programmering die verrast en verbaast. Dat is Spek & Bonen Festival.

Eten
Spek & Bonen Festival ademt eten, maakt eten en blinkt uit in eten. Tijdens de eerste editie kan je genieten van het brede aanbod dat door minstens 20 verschillende food-trucks en streetfood-stands vers bereid en verkocht wordt. Binnen enkele weken maakt de organisatie de gehele culinaire programmering van het festival bekend.

Wijn en bier
Het blijft natuurlijk niet bij eten alleen. Op Spek & Bonen Festival drink je mooie biertjes, vers getapt bij een van de barren of direct geplukt uit de biertuin. Of je neemt een heerlijk glas wijn dat op aanraden van een sommelier past bij de versnapering die je zojuist hebt opgepikt bij een van de mobiele keukens.

Cultuur
Goed eten en drinken is voor bijna iedereen een inkopper. Wie wil er nou niet lekker genieten van een gerechtje in combinatie met een heerlijk ‘sapje’? Nog mooier wordt het als je tegelijkertijd een toffe band voorgeschoteld krijgt, of ineens middenin een opvoering van een theatergezelschap staat. Spek & Bonen Festival maakt werk van haar culturele menu en presenteert iedere dag een programmering voor jong en oud.

Ook voor kinderen
Niet geheel onbelangrijk: Spek & Bonen Festival houdt van kinderen. Tijdens het festival organiseren wij iedere dag de hele dag door een kinderprogramma op een speciaal hiervoor ingerichte plek op het festivalterrein. Denk aan een Verteltheater, een ballenbak, schommels, een glijbaan, een knutselhoek en een springkussen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!