Back Back Nieuws

Veel vernieuwingen in De Rijtuigenloods

08 september 2014
De Amersfoortse evenementenlocatie De Rijtuigenloods heeft deze zomer niet stilgezeten, maar de relatief rustige weken aangegrepen om een aantal vernieuwingen door te voeren. Zowel qua comfort als qua voorzieningen is de industriële locatie klaar voor een nieuw seizoen vol spraakmakende evenementen.

Ruimte en comfort
De grootste verandering is wel dat het aantal subzalen is uitgebreid. Er zijn nu vijf zogeheten wachtkamers, welke allemaal beschikken over uitstekende audiovisuele techniek. Een aantal van deze wachtkamers is meteen ook van airconditioning voorzien, zodat het prettige klimaat zelfs onder uitzonderlijke omstandigheden behouden blijft. De treinrijtuigen beschikken inmiddels allemaal over airco.

Plenaire zaal
In de plenaire zaal is ook het nodige aangepakt. De zaal beschikt over nieuwe stoelen die een comfortabele en toch actieve zithouding ondersteunen. Daarnaast hangt er sinds kort een projectiescherm van 9 bij 3 meter en is een aantal pilaren verwijderd, zodat het zicht vanuit ieder punt in de zaal perfect is.

Vaste techniek
Ook op het gebied van vaste techniek zijn er investeringen gedaan. De Postwagons, de Houtwagen en de Werkwagen beschikken nu over meerdere plasma’s plus hoogwaardige audiovoorzieningen. De Postwagons hebben bovendien een complete restyling ondergaan, met onder meer nieuwe vloerbedekking en nieuwe verlichting.

Sanitair
Het sanitair heeft een complete metamorfose ondergaan waardoor ook deze ruimte naadloos aansluit bij de sfeer van De Rijtuigenloods. Daarvoor is onder meer gebruik gemaakt van levensgrote prints van oud fotomateriaal. Het aantal toiletten is meteen uitgebreid met twintig nieuwe toiletten, inclusief een mindervalidentoilet, waardoor de inhuur van sanitaire voorzieningen voor grote evenementen tot het verleden behoort. Tot slot is ook het schilderwerk opgefrist en grondig aangepakt. 

Op de hoogte blijven
Hoewel er dus al veel werk is verzet, is De Rijtuigenloods niet van plan achterover te leunen: de uitgewerkte plannen voor meer uitbreidingen in de subzalen liggen al klaar. Belangstellenden die hiervan op de hoogte willen blijven, kunnen dat doen via Facebook, Twitter, en de website. Via deze kanalen zijn overigens ook de jubileumacties van de tienjarige Rijtuigenloods te volgen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!