Vederzacht comfort in Amsterdam-OostVederzacht comfort in Amsterdam-Oost
Back Back Locaties

Vederzacht comfort in Amsterdam-Oost

23 december 2022

Inmiddels gekend om de historische pandkeuzes, uiteenlopend van stadslocaties tot zelfs een kasteel: Pillows Hotels maakt sinds vijf jaar furore in hotelland. En de naam Pillows spreekt meteen tot de verbeelding. Een zacht kussen van het allerfijnste Egyptische katoen om je in een staat van diepe ontspanning te brengen. Dit uitnodigende beeld zet de toon voor de hoge mate van comfort die ze met het hotelconcept bieden. De Mauritskade in Amsterdam-Oost is de setting voor het onlangs geopende vijfsterrenhotel, dat de naam Pillows Hotel Maurits at the Park draagt, en wat inmiddels nummer zes is in de reeks.

Charmant oud versus intiem nieuw

Wanneer je Pillows Amsterdam binnenwandelt, tref je niet de standaard incheckbalie met lobby aan, maar word je verwelkomd door een host, die je desgewenst naar de living begeleidt. Alles om het welkome gevoel van het concept te bewaken. Wat meteen opvalt is het contrast tussen de charmante, oude details van het pand – dat in stijl van de Amsterdamse School is gebouwd - en het moderne interieur vol tijdloos design met ingetogen luxe. Het gevoel van exclusiviteit wordt extra verhoogd door een goed uitgedacht en niet-te-missen aromatherapie plan door het pand (noten van eucalyptus en patchoeli verlagen instantly je stresslevel!) en een unieke kunstcollectie, waaronder een collectors-item Andy Warhol boek, een reeks originele Gustav Klimt schetsen en zelfs een echte Picasso. Op alle vlakken slaan verfijning en sereniteit de klok. 

Van mini tot maxi opties

Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park is pal naast KIT Royal Tropical Institute gesitueerd, wat meteen een van de samenwerkingspartners is voor het organiseren van events. Waar Pillows de intieme, luxe setting kan bieden, kan KIT aanvullend zorgen voor een ruime feestlocatie. Ook alles daartussenin is mogelijk. Zo biedt hun Park Salon op de eerste verdieping ruimte aan maximaal tachtig personen, maar kan deze ook worden ingericht voor een besloten diner voor ruim vijftig. Niet over het hoofd te zien: de grote raampartijen van de salon halen het groene uitzicht over het Oosterpark meteen naar binnen, met in het midden openslaande deuren met balustrade - waardig voor een balkonscène a la Romeo en Juliette. En dat illustreert meteen de veelzijdigheid van de locatie. Van een romantische bruiloft tot een high-end vergadering of inspirerende brainstorm: Pillows specialiseert zich in het bieden van custom-made events en gaat het inwilligen van hoge eisen daarbij niet uit de weg.   

Openlijk culinair

Hoewel veel ruimtes exclusief zijn bedoeld voor hotel- en eventgasten, gooien ze de deuren van hun culinaire locaties juist open voor iedereen. In hun restaurant VanOost, met dynamische openkeuken- en wijnsommelierconcept, kun je terecht voor een uitgebreid worldly cuisine 6 tot 10 gangen diner, met ingrediënten van lokale afkomst. Brasserie Spring nodigt uit om de hele dag te vertoeven en biedt patisseriewaren die dagelijks vers worden gemaakt en er net zo onweerstaanbaar uitzien als dat ze smaken. Een verdieping lager geniet je van een exclusieve, roaring twenties setting – inclusief designed-to-taste cocktails – in hun Fitz’s Bar. Leuk weetje: de barmanager heeft zich met zijn cocktail Essence No.5, die is geïnspireerd op Chanel No.5, weten te kwalificeren als Nederlands Kampioen voor de IBA World Cocktail Championship in Rome. Zijn winnende cocktail staat bij Fitz’s Bar op de cocktailkaart. Aankomende lente wordt deze drieluik uitgebreid met een vierde optie: een rooftopbar met weids uitzicht over het aangrenzende park enerzijds en het Amsterdamse stadsleven anderzijds. 

Eersteklas details

Zoals eerder genoemd is bij de uitwerking van het hotelconcept aan elk detail gedacht en dat zou niet compleet zijn zonder high-end kamers in een vijftal categorieën, een wellness met beautybehandelingen, een sauna voor privégebruik, een hydro-massagebed, en natuurlijk een compacte maar luxe uitgerust gym. Dat maakt het wel heel verleidelijk om je aanwezigheid bij een event te complementeren met een luxe overnachting. 

 

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!